Livssyfte

Livssyfte vägTror du att det finns en särskild mening med ditt liv? Ett upphöjt syfte, en avsikt som ligger bortom det alldagliga? Letar du efter det syftet, den meningen? Letar som om något fattas dig, som om något gått dig förbi bland alla vardagsbestyr?

Jag menar att det finns ett sådant syfte, ett livssyfte som uttrycker sig som en längtan, känslan av något ofullbordat. Felet vi ofta gör är att vi försöker definiera syftet, ser det som ett mål, en kategori, något som ska göras imorgon eller nästa vecka. Det tog mig ett halvt liv att inse att människan strävar efter ett syfte som alltid, i varje givet ögonblick, finns inom räckhåll. Du når inte fram till ditt livssyfte, du LEVER det, efter bästa förmåga, här och nu. Du kan inte misslyckas. Du kan inte välja fel väg.

Jag tror att vi alla i grund och botten har samma livssyfte – att ge så mycket som möjligt av oss själva, av våra egenskaper, våra förmågor, vår kärlek. Till vår egen och andras glädje. Något högre finns inte, något finare finns inte. Och eftersom vi alla är olika bidrar vi på olika sätt och gör på sätt världen komplett. Men jag säger det igen, det vi ger ska vara till vår egen och andras glädje, alla tjänar alla och sig själva. Om du offrar din glädje för att glädja någon annan så haltar du, vägen blir svårare att vandra, men du är ändå på väg, du lever ditt syfte.

Jag ser livssyftet, inte som ett mål, men som den högsta potentialen. Vi lever vårt livssyfte fullt ut, när vi gläder oss själva och andra med vårt liv och leverne. Vi lever den högsta potential när glädjen är följeslagaren. Därför finns vår längtan. Längtan efter det högsta, det största. Längtan efter glädjen. Glädjen är vägvisaren, syftet och meningen.

Du föddes med den, alla föds med den, glädjen. Därför får du ständigt vägledning, den finns där jämt, sviker aldrig, talar om när du lever fullt ut och när du inte gör det, ger signaler om när det är dags att byta spår, välja ny väg. Följer du glädjen så lever du din fulla potential, ditt livssyfte, oavsett vad du gör. Så hörsamma din längtan, följ glädjen och upptäck din storhet. Till din och andras glädje.

Detta är min sanning. Så tänker jag. Så tror jag. Så lever jag. Hur tänker du?

2 reaktion på “Livssyfte

  1. Sofie

    Ja precis så är det! Vårt livssyfte handlar om att VARA den vi är och leva på ett sätt som vi mår bra av. Då mår också de vi lever tillsammans med bra. Vad vi gör under vår livsstil är inte så viktigt som HUR vi gör det vi gör. Vår uppgift här i livet är att utforska oss själva och finna vår inre passion och livsglädje, det som ger livet mening. Vårt syfte blir som du skriver att våga leva ut vår potential, använda våra gåvor. Lita på vår inre vägledning och intuition, följa vårt hjärta. Att vi lever med glädjen och friden som vägledare. Lever vi på ett sätt som vi mår bra av eller inte? Om inte har vi faktiskt en möjlighet att ändra på något, vare sig det är våra tankar eller en praktisk lösning. När vi finner vår mening och syfte, då känns det plötsligt omöjligt att leva på ett annat sätt . Då vet man att man är på rätt spår – hjärtats spår 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *