Livsessensen

En av mina egna tavlor, “Hopp”.

Prestera. Maximera. Optimera. Effektivisera. Rationalisera. Med mera.

Alla dessa eror. Som förmodade självklarheter sprids de som frön i vinden. Vi tar emot, vår jordmån är god. Fröna gror, blir plantor, växer sig starka och blir till en naturlig del av vår tankesfär, något självklart positivt, en given strävan.

Alla dessa ord som rymmer en strävan, en strävan efter att bli bättre, vara mer. Genom att göra. Göra sin plikt. Göra sitt bästa. Göra mer än sitt bästa eftersom det bästa inte är bra nog. Jag vänder på begreppen, vänder dem ryggen. Missförstå mig inte, självklart drivs jag också att göra saker, jag är långt ifrån en passiv människa. Men min drivkraft är idag en annan, mina ord är andra ord, min kraft så mycket starkare, djupare och mer uthållig.

Idag styr glädjen och lusten mig framåt. Min livslust, min lust att upptäcka, att njuta, ge av mig själv och genom mig själv berika världen. Jag har ingenting att bevisa, ingenting att leva upp till. Jag behöver inte optimeras eller maximeras, inte heller prestera för att duga.

Min jordmån är idag en annan. Prestation har bytts ut mot njutning och glädje. Maximering har snarare ersatts av minimering. Optimering har fått en ny dimension av förnöjsamhet. Och livet är lugnt. Lugnt och njutbart, glädjefyllt.

Det intressanta är att intensiteten därmed också ökat… Där lusten och glädjen styr stegen, utan vare sig inre eller yttre krav, blir plötsligt både resultat och livsupplevelse desto större. Och andra människor ser utifrån en högpresterande, maximerande, effektiv Therese… Visst är det väl märkligt så säg.

Allt handlar om drivkraft, vad som är motorn, vad som driver. För mig är glädjen vägledaren som talar om vad jag ska göra, vad jag vill, vad som är meningen och syftet. Lusten är den kraft som får mig att skrida till verket, överkomma rädslor, våga. Kärleken är det som är, den jag är, den du är, det allt är, och som får mig att aldrig tappa tron på det goda. Livsessensen. Tro, hopp och kärlek. Svårare är det inte.

PS. Denna tavla finns att köpa i min webshop Allmyteisgn.com, tillsammans med andra tavlor och servetter. I shopen kan du också se andra tavlor som är sålda, mina handmålade stenar och foton som jag tagit, saker som inte är till salu (än!) men som skänker mig glädje. Kanske du också blir glad av att se dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *