Lever du idag?

Livets NektarHur mycket av ditt liv går på rutin? Hur mycket av allt du säger, tänker, gör och upplever idag är en upprepning av gårdagen? Tänk efter nu.

Åt du samma frukost? Tog samma väg till jobbet? Samma tid. Samma arbetsuppgifter. Pratade med samma människor. Om saker som är historia och redan hänt. Lagat samma middag som du lagat minst en gång förut, samma smaker, samma dofter. Tjatat på barnen, frågat om samma saker. Planerat sommarsemester. Längtat till fredag och fasat för måndag. Gått samma slinga. Tittat på samma tv-serie. Lyssnat på samma musik. Handlat i samma affär, köpt hem samma toapapper och torkat dig med samma hand. Ärligt talat, hur stor del av dig har gått på autopilot idag? Hur stor del av din tid har ägnats åt upprepningar? Hur många tankar har egentligen varit minnen?

Har du tänkt en enda ny tanke? Har du upplevt en enda ny sak? Har du pratat med någon ny människa? Jag hoppas det.

Jag hoppas att du inte glömt hur det är att leva. Ett liv på autopilot är inte att leva. Ett liv med autopiloten påslagen är att existera, inget annat. Livet levs genom nyfikenheten! Genom nya upptäckter, nya utmaningar, vetgirighet. Att existera räcker inte, du vet det. Din själ behöver mycket mer än så. Du kom ju hit för att upptäcka, njuta, utvecklas – du har väl inte glömt det? Du har väl inte glömt att livet har oändliga möjligheter? Så länge du lever och andas kan du uppleva.  Uppleva allt, skapa allt. Såg du alla nya möjligheter som stod i beredskap för dig idag? Såg du runt hörnet, höjde du blicken, undrade du, frågade du? Hur mycket gick du miste om när du överlämnade allt till autopiloten?

Vi har alla olika stort behov av nya upplevelser och utveckling, vissa mer än andra. Vi tar helt enkelt till oss livet i olika stora portioner. Men helt klart är att alla måste äta. Alla måste ta sina tuggor av livet. Det är därför vi är här. För att leva.

Jag hoppas att du levt och lever idag och att du får en ny chans imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *