Lever du i ditt förflutna?

BegränsningDu lever med planer för framtiden, drömmer om en annan tillvaro men ingenting händer. Livet är detsamma idag som igår och det verkar som att drömmen blir alltmer svåruppnåelig, alltmer avlägsen. Ditt liv verkar fast i en evig loop, en rundgång som du inte förmår bryta.

Känner du igen dig? Låt mig då säga det så snällt jag kan – om detta är ditt liv så lever du i det förflutna, det som har varit. Du låter ditt gamla jag styra över din framtid och därmed upprepa gårdagens verklighet ännu en gång. Du försöker förändra i det yttre det som måste förändras i ditt inre. Du försöker ändra materia med materia, det går sällan bra. Du behöver hitta en annan energi.

Om du tänker samma tankar idag som igår. Om du gör samma saker idag som igår. Om du ser på dig själv på samma sätt idag som igår så kommer ingenting någonsin att förändras. Det är du som är skaparen, det är med dig all förändring börjar. Låt inte dina begränsningar definiera vem du är. Du är allt, i dig bor alla möjligheter, och det är med dig det börjar. Du måste förändras för att din verklighet ska kunna förändras. Du måste göra annorlunda, göra andra val, andra prioriteringar. Du behöver utvecklas, bli större än din nuvarande situation. Om du vill förändra.

Det börjar med en tanke, en medveten tanke och din vilja. Ta kontroll över dina tankar. Dina tankar om dina möjligheter är ingenting annat än just tankar, invanda tankar som inte nödvändigtvis är sanna. Du kan välja. Du kan välja vad du tänker, du kan välja vem du är, du kan ompröva din identitet. Om du vill. Om du verkligen vill.

Är det enkelt? Nej, självklart inte. Är det värt det? Självklart. Om du inte vill låta dina självpåtagna begränsningar definiera din framtid så är det värt jobbet. Det är värt obehaget som uppstår när du tänker utanför det din hjärna blivit van vid. Det är värt protesterna från kroppen när de nya tankarna klingar falskt, när både kropp och sinne gör allt för att stanna kvar i de bekväma, upparbetade tankebanorna, det som du hittills definierat som ”sant”.

För vet du vad? Det är DU som bestämmer! Det är DU som har makten att ompröva, omdefiniera, skapa. DU är herre över dina tankar, din kropp och din framtid. Men det börjar här och nu. Och det börjar med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *