Ledstjärnan

Ledstjärna ModOm jag skulle välja ett enda ord som kan sammanfatta eller sätta fingret på vad 2016 kommer att handla om, så skulle det vara ett litet ord på ynka tre bokstäver. Det tar inte stor plats på pappret men kommer att kräva desto mer av oss alla under detta år. Det lilla ordet med den stora kraften – Mod.

Jag tror att 2016 är ett år då vårt mod ställs på prov. Modet att släppa det gamla, söka nya lösningar. Modet att överge gamla föreställningar om hur saker ”är”, hur man ”gör” och vad som ”fungerar”. Mycket av det vi hittills lärt kommer att utmanas.

Vi kommer att prövas i vårt mod att våga tänka annorlunda, att våga överge gamla systemtänk till förmån för nya. Vi kommer att utmanas i våra relationer, i hemmet, på arbetsplatsen, i vänkretsen och partnerskapet – det gamla kommer att prövas, det ohållbara måste överges, det hållbara kommer att växa. Vi behöver vårt mod för att välja framtiden.

Och som alltid kommer vi alla att reagera olika på dessa utmaningar. En del kommer att säga Ja till det nya, utropa ett ”Äntligen!” och bana väg. Andra kommer att protestera vilt och slåss för ”det vi vet fungerar”, de gamla normerna, de gamla systemen. Och det stora flertalet kommer att stå någonstans mitt emellan och inte veta vad de tycker, tänker eller egentligen vill. Precis som vanligt.

Men det är en skillnad ändå. Förändringen är oundviklig. Vi har egentligen inte längre något val, det är dags att släppa taget, att transformera, att välja och skapa det nya. Vi har varit på väg länge, nu ställs det på sin spets. Och det börjar med dig och mig.

Ingen kommer att undslippa dessa förändringar. Vi kommer alla att känna av dem, på ett privat eller professionellt plan, i det lilla livet eller i den stora världen.

Min största ledstjärna för året är därför just Mod, att vara modig. Att bejaka alla förändringar, inte spjärna emot. Att söka de nya lösningarna, ha modet att bryta med de gamla övertygelserna. Att följa hjärtat hela vägen, ta steget fullt ut och inte kompromissa med mina övertygelser. Att våga välja fritt, känna tillit till det nya och vara uthållig i de nya valen. Helt enkelt modet att välja en ny framtid, så som jag vill se den, så som jag vill leva den.

2016 kommer att bli ett utmanande, spännande år. Jag tänker inte välja motståndet, men inte heller den ”enkla vägen”. Jag väljer att modigt säga ja till allt det nya, till det mitt hjärta sjunger, till framtiden. Med modet som ledstjärna vet jag att 2016 blir ett magiskt, skimrande år! Året som jag ska minnas som året då det hände, året då det vände.

Följer du med mig, ska vi vara modiga tillsammans?

3 reaktion på “Ledstjärnan

  1. Sofie

    Absolut! Så känner jag också inför 2016! 2015 har på många sätt känts lite stagnerat för mig och mycket som jag behövt släppa taget om. Rädslor finns kvar men när tilliten växer vågar man också ta stegen ut i det okända. Att vara modig handlar ju inte om att inte vara rädd utan att våga göra det ändå. Jag har en intuitiv känsla att saker och ting kommer att ta en vändning snart, att bollen sätts i rullning och att förändringar kommer men jag måste också släppa taget om det som behövs för att det ska finnas utrymme för det nya. Släppa taget om rädslan för förändring och våga ta risker. En ny tid är på väg! <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *