Lättnad och lycka

Just nu, i skrivande stund, seglar jag på ett litet moln. Ni som följer mig på bloggen minns kanske att jag opererade min rygg i december. Ryggen har läkt fort och bra men problemen med belastning av mitt vänstra ben och därmed svårighet att gå har fortsatt följa mig. Konstant smärta från benet, haltande, upplevd snedhet… ”alla” hävdar att det fortsatt är ryggen och musklerna som inte hunnit ikapp. Envisa jag har påstått något annat, något är fel, snett.

Så kommer jag då efter mycket om och men till en osteopat med decennier av erfarenhet. Han lyssnar på vad jag säger, tittar på min kropp och säger enkelt, ”Ditt bäcken är helt snett”. (Vilket jag hävdat hela tiden med en dåres envishet men också med allt större tvivel och snudd på uppgivenhet.) Tre kvart senare lämnar jag mottagningen och går rakt, utan att halta, till och med uppför den lilla trappen. Lycka!

Jo, jag vet, musklerna jobbar fortfarande lite knasigt och kan dra tillbaka. Mitt knä måste fortfarande också tas om hand eftersom det blivit snedbelastat av allt haltande. Jag behöver helt enkelt fler behandlingar och låta kroppen hinna ikapp emellan. Men det gör ingenting! Blotta känslan av att, om än för några timmar, få känna igen min kropp, få känna mig ”som vanligt”, så gott som smärtfri, rörlig, den känslan är helt underbar!

Jag har aldrig tappat tron på min kropps läkeförmåga, men jag har vetat att jag behöver hjälp. Nu har jag funnit den och min livslust bubblar upp som champagnebubblor i bröstet. Tur att det finns ventiler, annars skulle jag sprängas av all uppdämd lust och kraft!

Nu kan jag känna tillit till mitt eget mål, nu kan jag slappna av, jag kommer att nå fram. I maj ska jag vandra runt hemma i mitt Skagen, upp och ner för kullarna, längs med de oändliga stränderna, smärtfri! Nu VET jag att det är ännu mera möjligt, och då blir det så. Nej förresten, det blir inte så, det ÄR så. Lyckliga jag!

Nu väntar en helg av jobb i Jönköping. Jag åker med lätt hjärta och livsrusig kropp. Önskar er alla en härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *