Längtan efter…

Jul återLängtan, detta sug, så svårgripbart men ändå så påtagligt. Jag vet, du vet, hur längtan känns. Hur längtan sprider sig från magen, upp i bröstet, upptar ditt medvetande ända tills det fyller varje cell, varje fiber, varje tillgängligt tomrum. Känslan av att celler ska spricka, att innehållet ska spränga cellmembranen, explodera. Kroppens längtan.

Och så längtans syster, förväntan. Fantasin som skenar, dagdrömmarna… när vi träffas… när jag får… när jag nått…  Du ser det framför dig, som om du redan visste, som om det redan hänt.

Så vad är det vi längtar efter? Vad är det vi vill komma över, överbrygga? Är det den nya bilen? Eller huset? Semestern? Jobbet? Partnern? Kanske det. Men jag tror inte det. Visst är det roligt med ny lägenhet, köra runt i ny bil, åka på semester och njuta av sol eller snöiga backar. Nog kan vi känna oss ensamma och vilja ha kärlek i våra liv. Men längtan… Jag tror att all längtan bottnar i en längtan efter något vi redan känner till. Inte kan vi längta efter något vi inte vet finns, något vi aldrig upplevt? Jag tror att vi längtar efter något vi haft men också förlorat. Något vi känner som större än allt annat. Denna längtan som bor i mig, från den dag jag föds –  längtan efter mig själv och min del av helheten.

Söker jag svar på min längtan utanför mig själv rinner det jag erövrat mellan mina fingrar, jag står kvar tomhänt. Min längtan blir inte mindre, bara större, ju fler yttre tillfredsställelser jag söker. Inte ens en annan människas kärlek kan stävja min längtan efter mig. Endast min kärlek till mig kan överbrygga gapet i mig. Jag har kärleken i mig, jag ÄR kärleken. Närmar jag mig den återfår jag mig. Jag har glädje av andra människor, glädje av materiella saker. Men den sanna längtan bor i mig och kan bara mötas genom att jag möter mig, att jag återvänder till mig, att jag hämtar mig åter, återhämtning.

Julen… längtar du dit eller längtar du bort? Du längtar efter dig? Julen är den stora återhämtningens tid, aldrig är vår längtan större än nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *