Kultursidan.nu skriver om Författaraftonen

Tack till Kultursidan.nu som besökte vår författarkväll på Norrköpings stadsbibliotek i tisdags och skriver om den så förtjänstfullt idag.

”– Titeln, Mata inte skuggorna, kom för mig för 10 år sedan. Jag förstod inte vad orden ville säga, berättar Therese Renåker. Sedan kom innehållet till mig flera år senare, på samma ställe i skogen där orden kom första gången.
Mata inte skuggorna heter hennes känslosamma roman där en ung ensamkommande flykting möter en egensinnig svensk flicka. Hon läser högt, med blick för detaljer.
– Jag har inte hittat på något, det har kommit till mig, berättar Therese Renåker om sitt skrivande.”

Jag är så glad över att vi har lokala eldsjälar som går på konserter, besöker gallerier, skriver om lokala författare och boksläpp, recenserar och hjälper till att sprida all den kultur som finns på nära håll. Dessa eldsjälar och ideella krafter som spelar en så stor och viktig roll i att sprida och synliggöra, de som inte enbart ser de redan stora och etablerade…

Du kan läsa hela artikeln här. Tack Kultursidan.nu! Och självklart också tack till Stadsbiblioteket och Mats Granberg som inom ramen för biblioteketes Nytryckt ställde upp med både lokal och moderator.

Här kan du också läsa den artikel som blev resultatet av en intervju som Norrköpings tidningar gjorde inför eventet.

PS. Jo, vi hade betydligt trevligare än vad just denna bild ger sken av. ? Tänk att man aldrig kan se spontant vettig och trevlig ut på bild! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *