Kontakt med ditt inre

Någon skrev till mig att ”Din kännedom om ditt inre imponerar…” Jag blev tvungen att fundera lite över det där. Är det så? Är det kanske så att det mod jag ofta tillskrivs egentligen handlar om att jag har en ovanligt god kontakt med mig? Eller kanske snarare en oförmåga att skärma av mig själv från mitt inre? Jag kan nämligen inte gå emot mig själv och det jag uppfattar som sant i mig. Min inre vilja och röst är den som pekar ut riktningen i mitt liv, talar om när saker ska avslutas och nya påbörjas. Jag har inget val, mod eller inte, jag måste följa. Annars går jag sönder.

Visst har jag varit oerhört mycket ”uppe i huvudet” tidigare i livet, bekräftad för min hjärnas leveranser mer än för mitt hjärtas värme. Nog var jag avskärmad då. Utåt, men inte inuti. Min känsla av att bära masker och sköldar, av att inte vara äkta, var gräslig. Men just den känslan visade samtidigt att det var mitt inre som protesterade, det som faktiskt VAR äkta, inuti. Jag har alltid haft kontakten. Och trots maskerna fanns det de som såg bakom, de som uppfattade mig som ”bohemisk” redan i ungdomsåren. Bohemisk! Då ett begrepp jag inte kunde omfatta, inte kännas vid där i ledningsgruppernas och strategernas värld, idag kanske mer sant än något annat. För visst är jag en bohem, jag är ju fri!

Jag är fri i mig själv, i min kärlek till mig själv och till livet. Det finns inga begränsningar, jag vet det nu. De begränsningar jag upplevde var de jag själv skapat. Gränser mellan mig och världen. Idag vet jag att vi är ett. Så varför spela? Varför låtsas vara bättre eller sämre än jag är? Varför hålla inne med det som är jag? Vad ger mig rätten att hålla tillbaka mig själv från den värld som är vi? Det är endast genom att vara just jag som jag kan bidra på bästa möjliga sätt till den värld som är vår. Min uppgift är att vara jag, att vara äkta. Min kontakt med mig och mitt inre är min främsta gåva och det är den jag vill ge dig, mig. Något annat har jag inte att ge, något vackrare finns inte att få. Det gäller oss alla, även dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *