Kärleksförklaring till Havet

Rörelsen havenJag är ett hav. En ocean bor i mig. Den fria horisonten, oändligheten, den böljande rörelsen, allt detta är jag. Jag kan känna den, se den, ta på den, om jag stänger mina ögon.

Alla pratar om att finna lugnet men det är rörelsen jag vill finna, rörelsen som är mitt uttryck. Det är just i min rörelse som också lugnet finns, det lugn som är rörelsens utgångspunkt. Men det är inte utgångspunkten jag vill finna, utan rörelsen, min rörelse.

Den rörelse som för mig till mig, och mig till dig. Den rörelse som utan ansträngning vidgar mitt hav, som frigör min horisont. Den rörelsen söker jag, den rörelsen finner jag.

Här, här där haven möts finner jag dem. Här finner jag haven. De yttre haven, mitt inre hav.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *