Kan vi se bortom?

TomrummetMin blick söker sig mot den nattsvarta himlen. Månen och stjärnorna ler mot mig, väcker tankar om stort och smått. Jag letar stjärnbilder och söker mönster, allt det igenkännbara, greppbara. Ändå finns det något där ute som oftast undgår min blick, något så ofantligt mycket större men ändå så svårt att se. Det som verkligen ÄR. Tomrummet. Tomrummet som ger allt ett djup, tomrummet som binder samman de separata partiklarna. Tomrummet som ÄR.

99,9999% av allt jag ser är tomrum. Till och med det synbart materiella är 99,9999…% tomrum. Jag är tomrum. Vad är då tomrummet som binder allt samman? Vad finns i tomrummet där inget kan finnas? Tomrummet som är förutsättningen för partiklarna. Kan jag fästa blicken på och utforska det som inte finns men ändå är en förutsättning för allt? Kan jag se bortom?

Utan tomrummet kan inte månen ge sin känsla av mystik och storslagenhet. Utan tomrummet kan inte stjärnorna dela med sig av sin strålglans. Det är tomrummet som skänker allt sitt hisnande djup, det är tomrummet som är det oändliga, det eviga och svårgripbara. I mig och utanför mig. Tomrummet som binder oss samman. I tomrummet finns vår ofattbara storhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *