Julefröjd och julefrid

file2761293158709Julaftons morgon. Natten har varit kall och rimfrost lindar in mark och träd i en vit, mjukt krispig sagodräkt. Inne bäddas allt in i det rödas värme. Rött, julens och kärlekens färg. Jag betraktar det jag har omkring mig och känner en oändlig tacksamhet. Jag har så mycket, jag är välsignad.

Jag har ett varmt hem och slipper kylan på en parkbänk.  Jag har familj, släkt och vänner, är del av en gemenskap och behöver inte tillbringa min jul i ensamhet. Jag har mat på bordet, den mat vi själva valt, varken mer eller mindre och vi går inte hungriga. Jag ser mina barn, ser deras ögon tindra åt julklapparna som vi har möjlighet att ge dem. Mina barn känner bara den goda, vita julen och behöver inte uppleva missbrukets jul med dess beska sidor. Min pappa sitter i bilen på väg hit, och även om julen alltid innebär saknad efter mamma så är julen samtidigt fylld av goda minnen från tidigare jular då hon fanns med oss. Vår familj är välsignad.

Vi lever i en del av världen där julefrid råder, vi känner inte krigets och våldets fasor. I vår del av världen har alla människor samma värde, ingen ska dömas ohörd och alla ska respekteras. Vi undslipper de stora orättvisorna, otryggheten och skammen över att vara annorlunda, hos oss får alla plats. Vi lever i ett land med rika tillgångar, rika människor och ett överflöd som många inte ens kan drömma om. Vi lever i ett land där vi delar med oss, ett land där gemenskap och solidaritet är grunden.

Mina tankar denna julafton går till dem som saknar, till dem som inte har, inte får, inte kan. Jag ser mitt överflöd och fylls av den största tacksamhet.

Jag önskar dig nu en riktigt God Jul, må julefrid råda.

Mina varmaste hälsningar

Therese

En reaktion på “Julefröjd och julefrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *