Jag är rik

RikJag fyllde år igår. Inget märkvärdigt, inget jämnt, bara år, som varje år. Men det finns en oerhört positiv sak med att fylla år, nämligen påminnelsen om hur rik jag är. Rik på år, rik på tid men framförallt rik på liv och vänner.

Det är så fantastiskt att en gång om året nås av denna insikt, något jag vet så väl men tenderar att glömma och ibland kanske ta för givet – att jag är rik. Sociala medier som facebook är, rätt använda, en välsignelse. När grattishälsningarna och grattiskramarna ramlar in i flödet blir rikedomen så tydlig. Nej det handlar inte om en egoboost, även om mitt ego säkerligen skulle jubla om jag tillät det. Nej, för mig handlar det om närhet, om välvilja, om kärlek. I varje hälsning ryms en omtanke, jag känner den, en vilja att ge en liten bit av sig själv för att göra mig glad. Det är mitt hjärta som träffas, mitt tacksamma hjärta.

Det är vänner jag har nära, det är vänner längre bort. Det är vänner jag känner väl, det är vänner jag aldrig mött men ändå har en relation till. Det är vänner som delar mina värderingar, men också vänner som i vissa delar inte alls tycker som jag. När och fjärran, stort och smått – jag är rik i delarna, jag är rik i helheten.

Jag tog emot era hälsningar, tog emot dem alla, var och en, med hela mitt hjärta. Jag känner mig rik, tacksam. Tacksam för att jag finns, för att du finns, för att vi tillsammans visar varandra omtanke.

Tack för att du, just du, finns i mitt liv.

En reaktion på “Jag är rik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *