Jag är rik

Jag önskar att jag kunde förmedla den känsla av ro jag har i min kropp, den sinnesfrid mitt huvud känner och den kärlek som svämmar ur min själ. Denna plats, dess frihet, dess lugn…jag saknar ord att gestalta den med men jag försöker ändå. Skagen i mitt hjärta.

Att gå utmed stenrika stränder, känna den mjuka hårdheten under fotsulorna, balansera, koncentrera. Att höja blicken mot den gråbleka horisonten, en blick utan mål, utan fäste, fri.  Att uppleva det flöde som infinner sig när långsamheten med självklarhet gör gemensam sak med medvetenheten, obegränsade drömmar, obegränsat utrymme. Rikedom, sann rikedom. Skagen i mitt hjärta.

Jag önskar att alla fann en plats som denna, en plats att landa, att tanka, att fumla, famla och finna. En plats, en bubbla, som utesluter världen men samtidigt omfamnar hela dess storhet och dess minsta varelser. En plats där känslan av rikedom är sann och äkta, där det inre och det yttre är i samklang, i resonans, som vore de ett. Skagen i mitt hjärta.

Jag har funnit den platsen, jag har funnit den i mig och utanför mig. Här är min kärlek som störst, obegränsad, villkorslös, fri. Skagen. I mitt hjärta.

Snart lämnar jag mitt paradis för den här gången men kärleken bär jag med mig. Alltid.

En reaktion på “Jag är rik

  1. Barbro Brithén

    Så duktig du är på att skriva målande texter. Jag bor vid Skäldervikens strand i Skåne och kan känna igen känslan jag fick när vi kom hem på besök då vi bodde härifrån med familjen i några år.

    Keep it up! 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *