Jag åker hem!

Nu är det snart dags igen, äntligen! På söndag åker jag hem, hem till Danmark och mitt Skagen. Det är sju månader sedan sist, gissa om jag längtat. Den här gången åker jag dock inte ensam utan tillsammans med min vän, föreläsningskollega och reskamrat Birgitta Höglund. Vi ska jobba lite, umgås mycket, och jag har lovat att visa henne mitt allra vackraste Skagen.

Ni som följt mig här på bloggen vet säkert att Skagen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag kallar den platsen för mitt hem, ett av flera, men kanske det hem som ligger mig allra, allra närmast hjärtat. Skagen är platsen för både min kropp och min själ. Det är där jag är mitt bästa och största jag, där min kreativitet är som mest fokuserad och min kärlek som innerligast.

Det är märkligt hur en plats kan få mig att känna mig så hel, men så är det, i Skagen är jag hel, inifrån och ut. Inga sprickor, inga skarvar, bara hel. Jag tror att det finns sådana platser på jorden, fysiska platser som har förmågan att hela oss. Antagligen varierar platserna för var och en beroende på vilka energier vi behöver, och för mig är det helt uppenbart Skagen.

Känslan av oändlig frihet kombinerad med den största jordiska förankring. Den öppna horisonten och den oändligt blå himlen tillsammans med naturens avskalade karghet, de hårda vindarna och ett hav som både ger och tar. Enkelheten är så vacker att den gör ont, samtidigt speglar den en rikedom som jag inte finner fullt ut någon annanstans. Rikedomen i mig.

Nu ska jag åka hem och tanka energi. Jag ska fylla alla sinnen, lugna och hela kropp och själ. Jag ska låta platsens ande förenas med min, tillsammans är vi det vackraste par. Nu väntar några dagar av renaste njutning!

Med dessa längtansfulla rader önskar jag dig en riktigt fin majhelg. Må solens strålar värma oss alla.

2 reaktion på “Jag åker hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *