Inget ont som inte har…

Fredagens hemskheter i Stockholm sätter återigen fokus på vår förmåga att välja. Att välja vilken värld vi vill se, och att skapa den genom hur vi väljer att själva vara. Jag hade inte tänkt skriva om lastbilens framfart och förödelsen den drog med sig, men när jag ser hur mitt facebookflöde ser ut så måste jag, ändå.

Jag måste skriva om det goda, om hur det börjar med dig själv. Aldrig har det väl ställts på sin spets så tydligt som nu, aldrig har väl vår valmöjlighet stått så klar. Vi kan välja hatets eller godhetens väg. Vi kan välja separationen eller enandet. Vi kan välja rädslan eller kärleken.

Terrorn har sin agenda, terrorn bygger på separation, vi mot dem, rädsla framför kärlek. Om vi bara minns och förstår att allt börjar med oss själva så förstår vi att vi inte kan svara med samma mynt. Vi inser att krav på utvisning, murar och stängda gränser är samma anda som terrorn själv. Stängda gränser, hämnd och separation, är samma sak som stängda hjärtan. Rädsla föder rädsla, och ger oss skäl till ytterligare rädsla.

Aldrig har valet varit tydligare, och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi individuellt och kollektivt nu väljer hjärtats väg. Det finns ingen annan väg om vi vill sprida det goda in välden, vi måste vara det goda. Godheten, kärleken, förlåtelsen…allt börjar med mig och dig.

Låt oss lägga fokus där, framåt, i kärlek och med kärlek. Låt oss vidta de mått och steg som krävs för vår säkerhet men minns också att tryggheten finns inuti i dig, inte i det yttre. Välj att se alla de positiva krafter som nu frigjordes i vårt samhälle, mellan människor. Lägg vikt vid generositeten, hjälpsamheten, stödet och vänligheten. Detta är vår sanna natur, kärlekens. Allt annat är bara ett utslag av sinnesförvirring.

En reaktion på “Inget ont som inte har…

  1. Pingback: Tillbaka i vårt kära Stockholm | Birgitta Höglunds mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *