In spiro

Om orden och hjärtatHär vill jag vara, i Inspirationen! Denna gudagåva, denna mäktiga och underbara kraft. När inte handen utan anden håller pennan. När pennan drivs fortare än handen hinner skriva. Om jag fick vara där jämt, vilka ord skulle då lämna min hand? Vilka formuleringar skulle lämna mitt hjärta och nå fram till ditt?

De besjälade orden, dem vill jag finna, orden som bara snuddar vid din hjärna men når rakt in i ditt hjärta. Orden du tar emot med konstaterandet ”Jag begriper ingenting, men jag förstår allt”, de orden vill jag hitta.

Men jag kan inte söka de besjälade orden, de måste söka mig. Jag kan inte frammana dem, inte tvinga, möjligen locka, men knappt ens det. Inspirerad, in spiro, i anden, en aktivitet i omvänd form. En stilla kontakt, kontakt med självet och det Allt som allt är knutet till. Må dörren dit öppnas, öppnas snart. Väntan.

Nu, jag hör något, en svag viskning i bruset. En försiktig vibration som tränger fram mellan hjärnans stormar. Vågorna viker undan för den späda tonen, så stark, så skör i sin klang. Fatta pennan, låt orden komma, inga filter, inga förbehåll. Tillit, bara tillit.

Nu är jag hemma, in spiro.

En reaktion på “In spiro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *