I varje kvinnas liv…

I varje kvinnas liv kommer en punkt, ett tillfälle, ett läge, då allting förändras. Kanske gäller det även män, jag vet inte, min erfarenhet gäller av förklarliga skäl mest kvinnors perspektiv och belägenhet. Men det kommer en dag då saker och ting ställs på sin spets, då du omprövar, skiftar fokus.

Från att ha varit den som satt alla andra före dig själv, som vårdat, omhuldat och berett väg för andra, flyttas fokus nu till dig själv. Till ditt liv, till din vilja, till dina behov. Du håller inte längre dig själv tillbaka. Från att ha varit den som brytt sig om vad andra tänker och tycker om världen och dig, får nu andras åsikter allt mindre betydelse för dig. Du är du och det räcker gott så.

Det kommer en tid då du står i din kraft och lever livet inifrån och ut istället för utifrån och in. Du står stark i den du är och vill vara, inte i den andra vill att du ska vara. Din tyngdpunkt är lägre men din energi lättare. Du behöver inte ungdomens revolterande mod, du behöver inte pröva ditt värde gentemot andra. Du är. Och det räcker så.

Du har ingenting att bevisa, ingenting att leva upp till. Du är din egen kraft, du äger ditt eget mod, sinne och skönhet. Moder jord välkomnar dig, sluter upp bakom dig med en varm arm om dina axlar. Hon har väntat på dig, väntat på att du ska finna den styrka som är din, att du ska vara i den kraft som är Hon, som är Du.

Ni är förankrade i varandra, genom tiderna sammanbundna, sammanflätade. Hennes skönhet är din, hennes urkraft besitter du. Grundad, förankrad, hel och vis.

Den dagen kommer, är din månne här nu?

4 reaktion på “I varje kvinnas liv…

 1. Maria T

  Dagen har kommit och jag har börjat ana att det finns ett annat sorts liv.. Ett liv jag vill leva.. Leva tillsammans med mig, och inte genom andra <3

  Svara
  1. Therese

   Så härligt Maria! Och när du lever livet genom dig ger du också det finaste av dig själv omvärlden. ❤

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *