I flödet

I flödetDet är något märkligt med kreativitet. Den kommer liksom inte på beställning, i alla fall inte för mig. Nej, istället dyker den upp när jag tänkt att jag inte ska göra någonting alls, när jag inte har några planer, inga måsten, inga tider att passa. Då, helt plötsligt smäller det till! Idéerna flödar, tankar samlas, lusten ger kraft och energi till att också göra verklighet av alltsammans. Plötsligt ser jag hur jag fyller min tillvaro till bredden, och lite till. Är man dessutom som jag, entreprenör ut i fingerspetsarna, så drar man igång både det ena och det andra och av semestern blev det inte mycket kvar.

Men gissa vad, det gör mig iiiiiingenting. För det är så här jag fungerar. Just nu, på min så kallade semester, har jag mer att göra än någonsin. Varför? För att jag just nu ha lust, kraft och ork att sjösätta en massa saker. Saker som legat och vilat, formats och nu pockar på uppmärksamheten. Det är ett flöde jag inte kan frångå, inte kan undvika, måste bejaka. Ledig, det kan jag vara en annan gång, när orken och lusten inte finns.

Det kan tyckas knepigt, men för mig är det så min verklighet ser ut. Jag är i flödet, och säger ja till det, när lusten infinner sig. Då har jag orken, kraften och det går undan i svängarna vill jag lova. Och jag vet att orken kommer att sina, det gör den alltid, så det gäller att ta vara på kraften i kreativiteten, här och nu.

Självklart är jag lyckligt lottad, oerhört lyckligt lottad, som driver mitt eget företag, styr över min tid och kan njuta av sommaren ändå lite här och där. Jag arbetar mest hemifrån, altanen finns där med sin sol emellanåt och då njuter jag till hundra procent. Jodå, den tiden tar jag mig, om så bara en kvart eller en halvtimme då och då.

Idag är ännu en tacksam dag. Mitt i kaoset. J Jag hoppas att du också är i din kraft.

2 reaktion på “I flödet

 1. Marie Norder Aspholm

  Ja, visst är det märkligt att när stress, krav och förväntningar minska eller försvinner så kommer kreativitet och arbetslust. “Måsten” är för mig förödande. Jag drog i handbromsen för ett tag sedan. Det kändes väldigt bra. Bara att jag tog det beslutet frigjorde energi.

  Jag ser dina vackra tavlor och njuter. För drygt 10 år sedan så köpte jag material till att måla tavlor. De har blivit liggande. Jag blir mer och mer sugen att ta fram dem. ?
  Tack för din inspiration Therese! ❤️

  Kram!

  Marie

  Svara
  1. Therese

   Åh, tack Marie! ❤ Ta fram ditt målerimaterial, Idag. Vänta inte. Det är livet alldeles för kort för. ?

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *