Hur mycket kostar din frihet?

Flygande fågelTänk om, tänk om man bara kunde… Åh, vad jag skulle vilja… Egentligen, om bara… Om jag bara hade…

Vad behöver du, frågar jag. Pengar? Pengar skulle alltså lösa ditt problem? OK, hur mycket pengar? Hur mycket pengar skulle du behöva för att våga pröva din dröm? Jaså, du vet inte, du har inte räknat efter? Pratar vi om en miljon, hundra tusen, femtio tusen…vad? Du vet inte exakt, nähä.

Vad ska du ha pengarna till då? Och hur länge behöver du dem? Du har inte räknat, inte ”planerat så i detalj”, nähä.

Har du planerat något annat då, hur du ska göra till exempel, vilka steg du ska ta? Du har inte haft tid, nähä.

Vad har du gjort som INTE har med pengar att göra för att åtminstone ta ett litet steg in i drömmen? …………….. Varför blev du så tyst?

Är det inte lite märkligt att det du påstår dig vilja mest av allt, det du drömmer om, det har du ingen koll på? Du ägnar det ingen tid, du planerar inte, tar inte minsta lilla steg. Varför? Är det inte viktigt för dig? Tror du inte på dig själv? Tror du inte att det är möjligt? Hur kan du veta det om du inte ens försöker? Du kanske egentligen inte vill? Handlar det verkligen om pengar…?

Du har en massa måsten, säger du, saker som hela tiden måste gå före i kön.  Du är inte fri.

Inte fri, ofri… Då undrar jag, vad kostar din frihet? Hur mycket får du betalt för att ge upp din dröm? Vad är din valuta, vad betalar du med? Din tid, ditt liv? Vad får du i gengäld…? Jag bara undrar, är det värt det?

En reaktion på “Hur mycket kostar din frihet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *