Hjärtats väg

Hjärtats vägHur vet man att man följer sitt hjärta? Hur vet man egentligen att det inte bara är hjärnans dimridåer man ser och egots röst man lyssnar till? Hur vet man vem man är och vad man vill, på riktigt? Hur är man, och lever man, äkta?

Du bara vet. Du bara VET. Din egen röst ÄR du. När du hör den vet du att den inte bara tillhör dig, den är du. Den rösten kan vara hur lågmäld som helst, hur svår som helst att höra genom egots tjatter, men när du väl får tag i den så vet du.

Du vet det därför att rösten kan berätta om det mest osannolika och ändå kännas rätt. Den kan gå emot allt du trott om dig själv att vilja, och ändå väcka din lust. Den får det att pirra till i kroppen, en känsla av äventyrlighet.

Om du inte hört din egen röst på länge så kommer den alltid med en utmaning. Den utmanar ditt så kallade förnuft, den får din hjärna att skaka på huvudet, den väcker din misstro, men du kan inte släppa den. Har du väl börjat lyssna till rösten som kommer från ditt hjärta, så kan du inte sluta. Du kan försöka, men den kommer att fortsätta göra sig påmind. Den sänder dig signaler, signaler av vemod, en känsla av att ha förlorat något viktigt. Den gör dig rastlös, nedstämd utan synbar anledning. Den kommer att fortsätta påkalla din uppmärksamhet tills du åter börjar lyssna på vad den har att säga. Rösten. Hjärtats röst. Din röst. Du.

När du så lyssnar, tar dess budskap på allvar, kommer lusten, viljan, kraften. Du börjar se på ditt liv, ifrågasätta om det ska fortsätta på samma sätt livet ut. Du tänker nya tankar, tänk OM, tänk OM jag skulle… Du känner äventyret vänta runt hörnet, känner det nya komma emot dig. Om du lyckas mota undan egots rädsla för förändring känner du nu en beslutsamhet som kanske upplevs som främmande, både för dig själv och för din omgivning. Men du vet, vet att du måste, att du åtminstone måste försöka. Förändringen har redan startat, i dig. Nu är på väg, på hjärtats väg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *