Hemma

HemmaNu åker jag hem. Eller hemifrån. Det är inte helt lätt att avgöra vilket när man har två hem. Eller tre. En sak vet jag däremot med säkerhet – där jag lägger min hatt, där är INTE mitt hem. Inte för att jag någonsin bär hatt, men OM jag gjorde det så skulle det inte hjälpa. Visst kan jag känna mig tillfreds på en massa olika platser i världen, men Hemma, det är något annat, något Mer.

Jag har tre hem, varken mer eller mindre. Ett, hemmet där jag bor för det mesta. Hemmet där min familj finns, min man och mina barn. Det är ju förstås mitt största hemma, om man nu kan rangordna sina hem. Två, mitt bardomshem, eller rättare sagt barndomens sommarställe. Efter att ha tillbringat vartenda sommarlov där, från början till slut, är det omöjligt att inte betrakta det som hemma. Och så nummer tre, Skagen. Mitt själsliga hem utan koppling till någon annan än mig själv, möjligen en koppling till tidigare levda liv. Jag trodde aldrig att man kunde känna en så stark koppling till en fysisk plats, ett helt landområde, men det kan man tydligen. När jag kom till Skagen kom jag hem. Det kan faktiskt liknas med känslan man får när man träffar sin livspartner, man kommer hem i den andres famn. I Skagens famn är jag hemma.

Nåja, nu ska jag lämna nummer Tre för den här gången och åka hem till nummer Ett. Det ska bli skönt, jag börjar sakna de som bor där. Men jag saknar också Skagen redan innan jag åker härifrån, det värker i hjärtat varje gång jag måste lämna. Men den här gången känns det faktiskt lite lättare, jag vet att jag får komma tillbaka. Snart. Riktigt snart. Redan om lite mer än en månad kommer jag tillbaka, den gången tillsammans med alla invånarna i hem nummer Ett! Då blir det dubbelt hemma. J

Det är viktigt att ha ett Hem. Jag hoppas att du känner dig hemma där du är, i vilken famn det än är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *