Hemåt!

Hem till SkagenWherever I lay my hat, that´s my home… Detta uttryck är inte giltigt för mig. Det låter bra, jag önskar att jag kunde hålla med, men nej. Jag önskar att jag också kunde säga att där mina älskade nära och kära är, där är jag hemma. Men nej, det stämmer inte heller. Min kropp och själ har en annan uppfattning, en annan förankring, ett annat behov.

Det finns platser på jorden som inte alls bär min energi. Platser som stjäl, som suger eller i bästa fall bara är helt neutrala för mig. Och så finns det platser som bär mig på fjärilslätta vingar, som lyfter mig, ger mig energi, glädje och samtidigt förankring. Platser där min kropp hämtar energi och min själ är hemma. Ljuvliga platser.

Till helgen är jag på väg till en sådan plats, min favoritplats på jorden. Du som följt mig på bloggen kanske nu ler ett igenkännande leende, ett leende som röjer en misstanke om vart jag är på väg. Jodå, jag är på väg hem, hem till Skagen igen. En vecka, bara för mig, för mitt skrivande och mitt målande. Lyckliga jag!

Längst ut på spetsen ska jag stå. Där haven möts ska jag samla ihop min kropp. På de vindpinade norra stenstränderna ska min själ få landa, smälta samman med de runda stenarnas varma bädd. På höjderna över havet ska min blick vandra längs strandängarnas böljande linjer och platsens ljus smälta samman med mitt.

Detta är mitt Skagen, detta är mitt hem, hem för både kropp och själ. En hel vecka, bara jag, bara vara och göra det jag njuter av mest av allt, skriva och måla. Du som är min vän på facebook eller följer mig på Instagram lär med stor sannolikhet också bli drabbad av en del foton från paradiset… Och du som ännu inte följer mig på dessa ställen får gärna göra det, mina foton brukar vara uppskattade. 🙂

Med detta önskar jag dig en underbar helg! Själv ska jag nu packa, vara med familjen och sedan åka tidigt, tidigt på söndag morgon. Jag ska bara ta vägen om Borås och leverera en tavla också i den tidiga morgontimmen!

Men misströsta inte, bloggen fortsätter som vanligt under veckan, även om jag är i Skagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *