Hej, kul att se mig!

IMAG0347Idag, den 14 oktober 2014, väljer jag att starta den här bloggen. Jag gör detta från den plats på jorden som jag idag kallar för ”hem”, Skagen. Här, högst upp och längst ute på spetsen av Danmark där Skagerack och Kattegat möts, där bor min själ. Mitt fysiska hem är annars Kolmården, där har jag min familj, mitt hus, mina ägodelar.  Men det är alltså här, i Skagen, som jag landar. Här vilar jag, här är jag fri, här är tanken klar och närvaron obefläckad.

Du som känner mig sedan tidigare vet att jag har ett ”vanligt” yrkesliv där kost, hormoner och hälsa står i fokus. Men du vet antagligen också att jag har en annan sida. Det där som lyser igenom, det där som jag inte kan låta bli att prata om, det där som läcker ut både i och mellan raderna och orden – mina tankar, tankar om livet. Om det stora i det lilla, om orsak och verkan, om hopp och förtvivlan, om lust och mening. Om detta kommer denna blogg att handla. Jag måste få dela med mig, det känns som att det är dags.

När jag gick min promenad på stranden denna morgon insåg jag en för mig viktig sak. Här i Skagen är jag inte Therese. Här saknar jag namn, jag är namnlös, jag bara ÄR. Här har jag inget behov av att vara tillsammans med någon annan, jag behöver inte dela min upplevelse med någon annan, för här och nu är jag ett med allt, jag delar allt med alla, alltid. Min upplevelse av detta är så stark att ord inte räcker till. Det är möjligt att det låter oerhört flummigt, men för mig är det verkligare än någonting annat, här och nu.

På den här bloggen kommer jag att skriva om livet, insikter jag fått, saker jag tycker mig ha förstått. Det är mina sanningar, mina upplevelser, men kanske kan de vara till glädje även för någon annan. Jag hoppas det. Vill du läsa så blir jag glad, vill du kommentera och dela dina tankar med mig så blir jag ännu gladare. Jag kommer att skriva när jag själv har tid, lust, ork och har något att säga – hur regelbundet det blir återstår att se. Om du vill, gilla gärna min facebooksida så kommer alla inlägg automatiskt i ditt flöde.

Vet du inte alls vem jag är eller vill veta lite mer, klicka gärna på Om mig och läs, så blir bilden en aning större.

Hej och välkommen till mig!

/Therese

PS. Tycker du rubriken är lite konstig – ”Hej, kul att se mig!”? Nej, det är ingen felskrivning. Detta utropades av en kusin till mig för länge sedan, han var barn då. Bara barn kan säga så oerhört kloka saker…

 

14 reaktion på “Hej, kul att se mig!

 1. HelenaB

  Hej Therese!
  Jag älskar din förmåga att bara vara. Du inspirerar mig genom att du är så lik men ändå så helt annorlunda. Jag kommer att läsa dina inlägg med spänning. Kanske en dag att jag följer i dina fotspår och börjar blogga själv, tanken lockar. ..
  Kram o ha så kul med denna blogg.

  Svara
 2. Maria Nilsson

  Hej Therese!
  Vad kul med en egen blogg! Det ska bli skoj att följa dig och snacka med dig lite mer privat 😉
  Lycka till!

  Svara
 3. Sandra

  Så vackert skrivet. Och träffande. Den där insikten du skriver om, att vara “namnlös” och ett med naturen, är så kraftfull och livgivande. Jag har liknande erfarenheter från platser där naturen med sin ibland överväldigande skönhet sluter sig om en som en varm kram. Man behöver liksom inget annat, just då. Minns t. ex. en resa jag och min käreste gjorde till Nya Zeeland. Där en kväll satt jag på en obefolkad strand omringad av pingvinspår (!) och lyssnade till vågorna som slog in mot stranden. Det kändes så självklart att jag skulle vara där. Behöver jag säga att det var magiskt?

  Kram

  Svara
  1. Therese

   Sandra, du gör mig alldeles varm i hjärtat. Jag känner att du vet precis vilken känsla jag hade när jag skrev de där orden.Magin finns där, överallt, men vi upplever den mer eller mindre starkt. Vissa platser är vi närmare oss själva än andra… 🙂

   Svara
 4. Inger

  Hej!
  Fick syn på en delning av din fb-sida och blev nyfiken. Kände idag att jag behövde en “push från universum” och drogs direkt till din blogg. Följer med stort intresse! Tack för att du vill dela med dig!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *