Hej då 2019!

Jag vet inte hur det är för dig, men jag tycker personligen att det känns ganska skönt att ta farväl av det här året. 2019 har för mig varit något av ett mellanår. Inte direkt dåligt men heller inte särskilt bra, lite jaså-feeling sådär.

Åtskilliga månader som gick till spillo då jag ödslade bort tid och kraft på en person och ett projekt som jag med facit i hand borde tackat nej till från början, eller åtminstone hoppat av betydligt tidigare. Hjälparen i mig är lite för stor ibland. Precis som min lojala sida som kan hålla fast vid ett löfte in absurdum med bortslösad tid och onödigt förbrukad energi som följd. Lägg därtill en trasig höft som begränsat tillvaron och orsakat mycket smärta… Nej, 2019 har inte varit något storslaget år för min del.

Ljuspunkter

Men självklart har det funnits ljuspunkter. Jag har fyllt 50 år och maken och jag firade silverbröllop. Samtliga familjemedlemmar har varit friska och krya, något jag är evigt tacksam för! (Höften, ja det är ett slitage som måste åtgärdas.) Höjdpunkter har funnits i musikupplevelserna och med vännerna, såväl gamla som nytillkomna. Jag har fina minnen av möten med läsare och böcker, och alla de resenärer som följde med på vår harmoniresa till Kreta. Jag är också innerligt tacksam för mina resor till Skagen där jag ankrat mig, hämtat kraft och kreativiteten flödat fritt. Och självklart är jag glad för de texter som åstadkommits, även om jag önskar att jag hunnit mer och längre.

Så visst har det hänt en massa bra saker under året, det är bara det att rörelsen framåt begränsats av diverse släpankare som tagit ner farten och gjort resan ganska obekväm, för att inte säga smärtsam. Det får vara slut på sådana tyngder nu. Jag säger därför Farväl 2019, jag kommer inte att sakna dig. Och välkommen 2020, dig har jag stora förhoppningar om! (Mer om 2020 kommer den 1/1.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *