Har du viljan…?

Har du viljanOm vi människor slutar kommunicera med varandra, slutar prata, slutar försöka förstå, är vi körda. Så är det bara. Samarbete är människans styrka, kommunikationen vår största tillgång. Om vi slutar använda oss av dessa fördelar, slutar utveckla dem, förvalta dem, förfina dem, stagnerar vi. Inte bara stagnerar förresten, vi utvecklas baklänges.

Aldrig har vi haft sådan teknologi till vårt förfogande. En teknologi som gör det möjligt för oss att kommunicera med den globala människokroppens alla delar, med helheten. Som ett enda stort nervsystem ger teknologin oss kontakt med alla delar av det VI som vi tillsammans utgör. Ska vi då sluta prata med varandra? Nu, när det äntligen är möjligt?

Har vi fått mer än vi frågade efter? Har vi fått mer än vi är beredda att ta emot? Ville vi bara se allt som var gott i hela vår kropp, allt vi personligen tyckte om, kände till och höll med om? Och så fick vi…helheten? Kanske var vi oförberedda på allt som plötsligt kom till oss. Kanske blev vi tagna på sängkanten av det ansvar som plötsligt följde med vår förmåga att se, höra och påverka hela organismen människan.

Det är så lätt att vilja sluta ögonen, sätta gränser, kapa band. Vi är inte överens. Vi förstår inte varandra. Vi ser inte funktionen i de olika delarna. Vi greppar helt enkelt inte helheten utan värjer oss för skillnaderna, för olikheterna. Men vi kan inte kapa banden, inte stänga dörrarna. Det finns ingen möjlighet att amputera delar av den organism som vi tillsammans utgör, vi, jordens befolkning. Armarna kommer att vilja kapa benen, benen vill kapa armarna, till slut står vi där med en hjärna utan kropp att styra över. Ingen kan bestämma över den andre utan att den gemensamma kroppen kommer till skada.

Vi måste förstå vår helhet. För att förstå helheten måste vi kommunicera, använda det nervsystem vi nu fått tillgång till. Inte stoppa flödet, inte censurera informationen, inte fördöma. Vi måste samarbeta, som EN kropp, en organism, för en Gemensam framtid. Har vi den förmågan? Ja, tveklöst. Har vi den vilja som krävs? … Har du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *