Guldjord

"Guldjord", en tavla om jordelivets guldskatt.

“Guldjord”, en tavla om jordelivets guldskatt.

Jag tänkte passa på att skriva några rader i anslutning till ett par av mina tavlor. Jag målade dem som ett par, först denna med namnet Guldjord.

Ofta är det precis så här det går till när jag målar. Allt börjar med en färg, eller önskan om färg. Jag ville måla chokladbrunt, jag ville måla guld. Sedan blir det som det blir. Någonting tar över, tavlan målar sig mer eller mindre själv och skaffar sig ett eget namn, en egen identitet. Guldjord. Först efteråt inser jag hur mycket av mig och det jag håller för sant som ryms inom tavlans ram.

Jorden och jordelivet är guldet för mig. Skatten vid regnbågens slut är min varje dag, vare sig solens strålar bryts i regnet och visar mig den eller inte så finns den där varje dag jag vaknar och slår upp mina ögon. Vi glömmer så lätt, i stress och jäkt glömmer vi bort att livet pågår här och nu. Vi tänker att livet är bättre någon annanstans, att vi imorgon ska göra annorlunda. Så rullar dagarna på, livet pågår men vi är inte där. Vi är bjudna till festen varje sekund, varje vaket ögonblick, men tackar nej, nej och nej.

För mig är livet festen, för mig är Jorden vi lever på och av en skattgömma fylld av guld. Varje grönt blad, varje doft av nyklippt gräs, varje blommas färgprakt, varje humlas surrande och fjärils vingslag visar mig den guldskatt som utgör livet på jorden. Ingenting kan någonsin glimma starkare. Guldjord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *