God Jul!

god-julLille julafton, den 23:e december, stjärnor som gnistrar och glimmar, dofter av kanel, skinka och barr. Stämningen hemma, det lugna stökandet, småfixet och glöggen, det lite otåliga suget i väntan på den riktiga smällkaramellen.

Hemma hos spar vi alltid proceduren med granens beklädnad till denna dag, allt för att skapa den där känslan av pricken över i, stjärnan i topp.

Kanske har du fullt upp idag, kanske hinner du inte läsa dessa mina rader. Men jag hoppas innerligt att du får uppleva en fin, fridfull jul, var du än är, vem du än är.

Jag har alltid tyckt om just den här dagen, dagen före. Precis som jag alltid tyckt om timmen innan, veckan före, sekunderna innan konserten börjar. Jag är helt enkelt kär i förväntan, kär i tomrummet, pauserna som ger tonerna mening. Jag tycker nästan mer om själva längtan och förväntan än själva ”verkligheten” när den väl manifesterats. Visst är ”leveransen” också ljuvlig, men för mig är själva skapandet den process jag uppskattar mest.

Där är vi nu, mitt i det. Jag hoppas att du har det precis så som du vill ha det, att du tar dig tiden att dra dig undan en smula, betrakta allt du har och får uppleva lite från sidan. Känner tacksamheten över det du har, över ditt liv och livet självt. Livet med dina sinnens njutning, in på huden, via hjärtat, cellernas vibration. Låter julen fylla dina sinnen och friden ditt hjärta. Jag hoppas att du och världen får uppleva en fridfull jul, i harmoni, med värme och kärlek.

Med dessa ord önskar jag dig en Riktigt, Riktigt God Jul!

2 reaktion på “God Jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *