Gamla strukturer faller

Strukurer fallerKänn inte uppgivenhet, min vän, känn hopp och tilltro. Beklaga inte de strukturer som faller, se hur det gamla viker undan för att ge plats åt det nya.

En efter en faller de gamla bastionerna. Korruption, skattesmitning, oheliga allianser med egenvärdet som grund – vi ser dem falla som korthus. Och allt är precis som det ska vara. De måste falla, de måste rasa, vi kan inte bygga vidare på en grund som inte håller. Egoism, parasitering, girighet och makt för maktens egen skull, det måste vika hädan. Det är tid för förändring, tid för ett systemskifte, tid att bygga en ny värld. Inte en värld ovanpå den gamla, förlegade, sjuka grunden, utan en ny värld rotad i andra värden.

Äntligen! Applådera de hus som nu faller. Se hur vi tillsammans kan bygga något helt nytt. Hur vi kan bygga en värld där omtanken, helheten, kärleken till nästan, jorden och livet är grunden.

Var den förändring du vill se. Känn tillit till det som komma skall, var med och bygg den framtid du längtar efter. Känn också kärlek till allt som faller, se att det fyllt sin funktion, att det speglar och synliggör det trasiga, det som behöver helas. Döm inte, anklaga inte, se det trasiga som nu får en chans att bli helt. Se att det gamla nu ger vika för någonting bättre, vackrare, renare.

Det är vår, i alla bemärkelser. Se det gamla multna, se det täckas av det friska gröna. Låt det gamla bli till gödning för det nya, ge näring och kraft åt allt som ska spira. Låt det gråa, bruna översköljas av hjärtats alla färger.

Vi går en ny tid till mötes, en tid full av hopp och liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *