Fullmåne i kärlek

FullmåneI natt är månen full. En spännande måne, en öppnande måne, en expanderande måne. En fullmåne som sätter fokus på självaste vår existens, en måne för kärleken.

Vi svänger oss med ord som kärlek och att älska. Vi älskar en viss mat, vi älskar de nya skorna vi köpt men vi älskar också en annan levande människa. Hur slarviga är vi inte med orden. Hur flyktiga är inte de ord som egentligen beskriver allt som är värt att beskriva.

Att älska är en gudagåva. Att känna kärlek är Allt. Kärleken är den kraft som länkar oss samman, kärleken är vår livsluft, vår essens. Ändå gör vi vårt bästa för att begränsa den, inte ta den på allvar, inte erkänna den. Kärleken är irrationell, kärleken känner inga gränser, kärleken låter sig inte styras eller tuktas, därför är kärleken farlig i vår värld. Vi försöker fånga in den, kontrollera den, begränsa det som aldrig låter sig begränsas. Hur tafatta är inte våra försök.

Att begränsa kärleken är att vilja kväva lågan, släcka det ljus som är vi. Ändå försöker vi. Hur mycket kärlek tillåts en människa att känna? När blir kärleken till den ena ett hot mot kärleken till den andra? Kärleken har många ansikten, dess fassetter är oändliga. Kärleken till ett barn, kärleken till en partner, kärleken till en vän, kärleken till en medmänniska, kärleken mellan själar – kärleken tar sig olika uttryck men är i grunden densamma. Kärleken är hologrammet som rymmer helheten i varje del och där delarna utgör helheten.  Hur ska den kunna begränsas? Tafatta försök.

För mig är kärleken lika generös som gränslös. Den låter sig inte begränsas, den låter sig inte infångas i kulturella mönster eller skevt tolkade religiösa ramar. Kärlek hyser inga maktbegär, kärlek har ingen början, inget slut. Kärleken inkluderar, respekterar, samhör. Kärleken låter sig inte analyseras, inte förstås med hjärnan. Endast hjärtat känner kärleken. Kärleken ÄR vi. Vi ÄR kärleken.

Låt fullmånen öppna ditt hjärta. Låt din kärlek till dig själv, till nästan, till världen och livet flöda fri.  Låt DIG flöda fri. Begränsa inte kärleken. Världen behöver den. Världen behöver dig. Världen är Du. Du är världen.

En reaktion på “Fullmåne i kärlek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *