Från insidan och ut

Under skaletBär du din styrka på insidan eller utsidan? Under många år bar jag runt på ett starkt yttre. Målmedvetenheten är jag född med, kraften att ta mig dit likaså. Men därinne under skalet fanns en svag punkt, en ständig källa till tvivel. Var jag verkligen god nog, bra nog, duktig nog? Vem var jag om jag inte presterade, gav till andra av mina handlingar? Vad hade jag för berättigande utanför min prestation?

Jag var omtyckt, uppskattad, värdesatt för mitt arbete. Jag gav och jag gav och jag gav. Jag gav av min kropps förmågor, av min hjärnas strukturer, och jag belönades för det. Men jag kände mig också falsk. Falsk för att jag långt därinne visste att jag spelade ett spel, ett spel på en scen som jag själv regisserade. Jag kände mig falsk för att jag inte gav av mig, inte av MIG. Jag trodde inte att någon var intresserad av Mig, allra minst jag själv. Skalet var starkt men i mitt inre fanns en svag punkt, en svag punkt som jag skyddade. Trodde jag.

Så fel jag hade. Så otroligt fel. Idag är jag så oändligt tacksam för de situationer och de människor som hjälpte mig förstå, hjälpte mig se, se mig själv. Se mig som jag verkligen var, och är. Det tog tid, men idag är jag framme, framme i mitt inre, min innersta kärna. För vet du, det fanns fler lager. Bortom, innanför, de svaga tvivlens lager, fanns en kärna. En kärna starkare och helare än jag kunnat föreställa mig. De människor som såg igenom mitt starka skal kunde också borra sig igenom mitt tvivels skal. De såg en kärna därinne som jag inte själv var medveten om. Jag är dessa människor oändligt tacksam.

Med deras hjälp fann jag min kärna, en kärna full av kärlek, kärlek till mig själv, till dig, till livet. En kärna som inte förändras, som inte rubbas, en kärna som är solid. Idag är jag stark, stark från insidan och ut. Jag har inget att bevisa, inte för mig själv, inte för någon. Jag ÄR och det räcker. Min enda uppgift är att vara JAG och det är faktiskt en väldigt enkel uppgift. Det finns inga roller jag ska spela, ingen regi som ska sättas. Jag är bara jag. Jag, mitt i det mirakel vi kallar Livet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *