Framtiden formas i nuet

Dröm troLåt aldrig planer för livet hindra dig från att leva i nuet. Låt aldrig nuet hindra dig från att lägga nya planer för livet.

Livet är en balanskonst. Att kunna leva här och nu i full närvaro, i full acceptans av det som är, och samtidigt drömma om morgondagen, göra planer för framtiden, det är en konst. En konst som endast människan kan utöva. Men det krävs träning, mycket träning. Vi har en tendens att fastna, fastna antingen i det som är här och nu, för att här och nu är arbetsamt eller tryggt eller bara…är. Eller också fastnar vi i våra drömmar och gör aldrig verklighet av dem, de fortsätter vara drömmar.

Att på djupet förstå denna ekvation, ekvationen av här och nu och framtid, är en av de mest omvälvande insikterna. Att förstå att det du drömmer, det drömmer du här och nu. Den drömmen är lika mycket verklighet nu som dina tankar om kvällens middag. Den drömmen kan bli lika tydligt manifesterad som din mat, om du bara tillåter det. Här och nu. På samma sätt som du tänker göra verklighet av dina tankar på middagen, lika verklig är din dröm om du bestämmer dig för det.

Du måste bara göra precis samma sak om med maten. Du måste ta det första steget, det där pyttelilla men oerhört stora steget från dröm till manifestering – du måste GÖRA något, det räcker inte att drömma. Drömmen är starten, men det är bara du som kan påbörja arbetet. Det första steget, för många det svåraste.

Varför är det så svårt? Vad är det som får så många att aldrig ta det där första steget? Rädslan förstås, alltid denna förlamande rädsla. Men vilken tur att vi också är utrustade med rädslans utmanare, Modet! Vi kan gå emot vår rädsla för det obekanta, vi kan våga. Om du har en dröm, och det har alla, så är modet din största vän. Men så finns det också ett steg emellan – steget mellan Dröm och Mod. Det som får en människa att faktiskt bestämma sig för att använda sitt mod för att påbörja resan mot drömmen. Tron. TRON. Tron på att det faktiskt är möjligt. Tron på att du faktiskt kan. Tron på att du har allt du behöver. Tron på att det kommer lösa sig under vägen. Tron. Tilliten. Till dig själv, till medmänniskorna, till livet.

Om du ser dig själv fortsätta drömma men inte ta steget, om du beklagar det, om din dröm är sann, fråga dig då vad det är du inte tror på. Är det tron på dig själv som sviktar? Då vet du vad du har att jobba på, din syn på dig själv, dina förmågor, din kompetens. Sviktar din tro på andra människor, tror du inte att du kommer få den hjälp du behöver? Fråga dig då varför du tror att andra människor inte vill hjälpa. Tror du inte att livet kommer dig till mötes? Fråga dig då hur du har tagit dig ända hit, var allt av egen kraft eller kom saker någonsin till dig? Tänk efter.

Min erfarenhet är att de flesta människor vill hjälpa den människa som söker uppfylla sin dröm. Denna sanna strävan slår an en ton i oss alla, en längtan djupt därinne som talar till oss. Vi vill se drömmar uppfyllas, vi vill återfå vår tro på våra egna drömmars potential, hitta kraften att förverkliga allt vi själva bär i våra hjärterum. Vi hjälper för att vi kan. För att vi har möjligheten. För att det känns bra att veta att vi hjälpte en annan människa på väg mot sina drömmar. Att hjälpa andra för oss närmare oss själva, våra egna önskningar. Giv och dig ska vara givet. Du har allt, så…

Dröm. Tro. Finn modet. Ta första steget.

Redan vid första steget har du påbörjat resan. Redan vid andra steget har du bekräftat riktningen. Sedan är det bara att sätta en fot framför den andra. Det svåraste är gjort. Nu är du på väg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *