Frågan

Sök svaretVad får dig att stiga upp på morgonen? Vad får dig att ge det där lilla extra? Vad får dig att beska med det sura och det bittra? Vad får dig att hänga i när backen känns lång? Vad ger dig den där extra orken när orken inte finns? Vad får dig att le när du har anledning att gråta? Vad är det som gör att du fortfarande vill?

Vad det än är som ger dig allt detta, så ta reda på vad det är. Ta reda på vad som är din krafts källa, din glädjes hemvist, ditt jordiska ursprung. Utan denna är du intet. Utan denna förtvinar du. Sök tills du finner svaret. Sök tills du vet. Ingenting är viktigare än just detta.

Du finner svaret i ditt hjärta, ditt hjärta vet allt som finns att veta. Sök i hjärtat, vänd och vrid. Vänd ut och in, in och ut. Du bor där inne, djupt därinne, har du funnit dig ännu? Om inte, fortsätt leta, i minsta skrymsle, i minsta vrå.  Sök i detaljerna, se helheten. Vad får dig att ställa dig på tå?

Allas vägar ser olika ut, men din början är också min. Vårt mål är alltjämt detsamma. I det svåra bor det enkla, i det komplicerade gömmer sig det självklara. Om du ännu inte funnit svaret kommer här ett litet tips. Det börjar med Kär och slutar med Lek. Seså, svårare var det inte.

Kärleken är alltings början, alltings slut. Kärleken är frågan men också svaret. Ur kärleken skapas glädjen, ur kärleken växer lusten. Kärleken till livet, kärleken till dig. Kärleken som är vi alla.

2 reaktion på “Frågan

  1. Tove

    Tack för dem fina orden så här måndag morgon när det var lite segt att stiga upp i mörkret. Kärleken till familjen var väl en god anledning att stiga upp, få kramas igen. Du skrev till mig via en FB-grupp att jag nog skulle må bättre igen…..det är på väg åt rätt håll, jag ser ljuset i tunneln, det blir starkare för varje vecka. Jag lyssnar inåt!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *