Frågan och svaret

Fråga och svarHur kan vi människor bråka, strida och kriga om varandras tro? Tro är just tro, inte fakta. Ingen tro är rätt, ingen tro är fel, ändå strider vi.

Att tro är att ha sökt och funnit ett svar. Alla som tror har sökt, alla har funnit ett svar, ett svar inom sig, sin tro. Vilket svar är det rätta, ditt eller mitt? Är den svarta stenen mer rätt än den vita? Är den röda boken mer rätt än den blå? Tron är bortom språket. Tron är bortom orden.

Den dag vi får svaret kommer vi inte att vara intresserade av det. Den dag vi får svaret kommer vi förstå att det var frågan som var syftet. Vi kommer att förstå att det är själva frågan som driver människan framåt. Att det är frågan som driver utvecklingen. Att det är frågan som får universum att expandera. Som får oss att expandera. Frågan är svaret.

Att söka är människans lott. Annars hade vi varit födda med svaret. Sökandet får oss att sträva, att vilja. Genom sökandet får vi kraft. Endast den som tror sig veta, tror sig äga sanningen, faktum, blir stillastående. Livet är inte stillastående, ska inte vara det. Livet är den stora frågan, det största mysteriet. Mysteriet som bara fortlever så länge nya frågor ställs.

Sluta aldrig fråga, sluta aldrig söka, och livet ska fortsätta vara det spännande mysterium som du föddes in i, det mysterium som är du. I dig ryms hela mysteriet, frågan och svaret. Tro det eller ej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *