Förväntningar skapar vår verklighet

Använd din kraft välDet vi drömmer om, får vi. Det vi fasar för, får vi. Det vi förväntar oss och är övertygade om ska hända kommer sannolikt att också bli vår verklighet. För det är du, jag och vi som med våra tankar, känslor och övertygelser skapar vår verklighet. Konstigare är det inte. Varför kan vi inte förstå detta simpla när sanningen stirrar oss i ansiktet? Hur kan vi inte se att det är så det hänger samman? Det har aldrig varit tydligare än nu, så hur långt måste vi dra det här? Hur mycket elände måste vi skapa innan vi ser att det är vi själva som skapat det?

Se på Brexit, vi tar detta enkla som exempel. Storbritannien håller en folkomröstning där en majoritet säger att de vill lämna unionen EU. Konsekvensen blir bestörtning, fördömanden, oro i hela världen. Börser rasar. Valutor är i gungning. Krismöten tillkallas med krav på än det ena än det andra. Varför? Har någonting egentligen hänt? I det yttre, nej. Ingenting. Landet Storbritannien ligger kvar på sin plats i haven, människorna som befolkar ön är desamma idag som igår. Ingen har lämnat, ingen är lämnad. Ingenting har hänt i det yttre, ändå är konsekvenserna för vår verklighet stora och i vissas ögon katastrofala. Inte för det som är utan på grund av det vi förväntar oss ska bli. Och det vi förväntar oss ska bli, det blir. När dessutom så många människor, världen över, hyser samma förväntan, blir kraften enorm och det går snabbt. Våra förväntningar blir vår verklighet, omgående. Vi förväntar oss kollektivt nedgång och kaos och precis detta har vi nu fått. Omedelbart. Så stark är vår gemensamma kraft. Trots att ingenting egentligen har hänt, ingenting utom att vi tillsammans enades i vår förfäran.

När ska vi se potentialen vi besitter? När ska vi förstå att vi precis lika gärna kan önska och förvänta oss det motsatta? Om vi kollektivt lade samma kraft, tanke, känsla och förväntan på fred, kärlek, lycka och överflöd så skulle vi också skapa detta. VI SKAPAR VERKLIGHETEN. Tillsammans.

Så hur tänker du, vilken verklighet är du med och skapar? Den som är orolig, fördömer, raljerar och vill straffa genom isolering? Eller den som säger gå i frid, jag respekterar ditt beslut och ska göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt för oss båda?

Du väljer. Du väljer i ditt eget liv och du väljer i din del av det kollektiva medvetandet. Ta kontroll över dina tankar, betvinga din rädsla, se världen med kärleksfulla ögon och skapa din och vår gemensamma verklighet i medvetenhet om din delaktighet.

Din kraft är stor. Använd den väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *