Född fri

Fri fågelMinns du? Minns du känslan av frihet, känslan av att världen var till för att upptäckas, vetskapen om att allt var möjligt, att världen var din?

Minns du fascinationen för allt det vackra, det fula, det nya och märkliga? Hur besynnerlig och fantastisk världen var, den värld som du blivit en del av?

Du föddes fri, minns du det? Fri att uppleva världen, fri att påverka den, fri att skapa den. Barnet visste. Barnet mindes.

Känner du dig ofri så är det för att du glömt. Du har glömt din storhet, det självklara. Du har lyssnat för mycket på andra, accepterat påstådda begränsningar definierade av dig själv eller andra. Du har blivit rädd för den värld du är satt att skapa. Du har väl inte blivit rädd för dig själv?

Du är fri, hör du det, fri! Fri som fågeln, fri som vinden som bär fågeln på sina vingar. Du föddes fri, ingen har tagit friheten ifrån dig. Välj att flyga, välj att pröva din flygförmåga, välj att använda din flygkraft. Lätta, stig, låt vindarna föra dig uppåt, högre, högre. Känn friheten, den frihet du föddes med. Du är vuxen nu, och friare än någonsin. Fri i kropp, själ och tanke. Du bestämmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *