Flödet

FlödetTänk så mycket som händer bara vi säger ja till det liv som kommer oss till mötes varje dag. När vi är i flödet, när vi låter hjärtat bestämma vägen. Att våga känna tillit, att våga ställa dörren på glänt och sedan välkomna det som vill kliva in – det är att säga ja till livet. Du har alltid ditt fria val, du väljer vad du släpper in i ditt liv, men genom att öppna dörren får du möjlighet att se vad som finns där bakom. Och det är du, bara du, som kan öppna dörren.

Men hur gör man då, frågar du. Hur gör man för att öppna dörren, se möjligheterna? Som jag ser det handlar det mesta om att få bort egna blockeringar. Världen, livet, finns alltid där ute, men det är du och dina ögon som måste kunna se.

Allt börjar med att du inte är nöjd, eller hur? Du känner att livet står stilla, går på rutin och innerst inne vet du att det finns något mer. Att du vill något mer. Först väntar du och hoppas på att saker och ting ska förändras av sig själv. Sedan väntar du lite till. Och lite till. Tills du en dag förstår att inget kommer att hända om du inte gör något. I bästa fall inser du att Du måste förändras för att din verklighet ska förändras. Så ta tag i saken, ta tag i din vilja. Det är inte alltid så lätt att hitta den, viljan. Ofta drivs den fram av en olust, en olust som är odefinierbar, suddig och allt annat än konkret.  Du bara vet att du vill något mer men inte vad. Det tog mig ett bra tag att förstå att min innersta vilja gömde sig bakom lager på lager av rädslor, invanda mönster och nedärvda förväntningar. Du måste börja skala för att hitta kärnan. Vad är du rädd för? Vad håller du för sant? Hur mycket av det du tror och tänker är baserat på nedärvda attityder, hur mycket är i sanning du?

Det här arbetet är det tuffaste och svåraste. Att ompröva sig själv, det kräver mod. Du måste våga gå utanför och innanför dina egna ramar, ifrågasätta. När du väl funnit din vilja, så som den ser ut här och nu (och ja, den kommer att förändras under resans gång men du kan bara skala ett lager i taget) så kommer nästa rädslopaket. Din rädsla för det okända och oväntade. Du vet vad du har men inte vad du får, det väcker alltid rädsla i oss människor att släppa taget om det gamla och öppna nya dörrar. Du måste våga möta det okända.

Det här kan låta hur läskigt som helst, kanske är det inte ens värt mödan? Men vet du vad, för varje gång du ger dig ut på en ny resa så växer du. Och med varje resa lär du dig att du kan, att du har förmågan. Efter tillräckligt många resor ser du så småningom mönstret – du ser att det faktiskt är du som skapar ditt liv och din framtid. Du inser att det inte finns något och aldrig funnits något att vara rädd för, eftersom du är skaparen och har allt i dina egna händer. Du måste bara lära dig att använda din kraft, din energi och fantasi. Med din innersta vilja och kärleken som drivkraft leder du dig själv framåt. Du är i flödet, livsflödet. Den resan är alltid mödan värd, eftersom resan är målet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *