Eufori

SONY DSCEufori, detta fullständiga, ibland omotiverade, tillstånd av lycka. En känsla av flöde, av sammanhang, av ett rum utan tid. I euforin är du generös, du ser på människan bredvid dig med kärlek och en stark känsla av samhörighet.  Du är oövervinnerlig, inget är omöjligt, du är hel. Sådan är euforin, en kort stund av närvarande helhet.

Men den är kortvarig, ibland ett ögonblick, ibland en hel stund, men sällan länge. Gör vi fel som strävar efter euforin? Gör vi fel som söker lyckan när den är så kortvarig? Jag tror inte det. Jag tror att det är inbyggt i våra kroppar att söka denna kraft, kraften som ger oss den där extra energin. Men jag tror också att vi måste se och njuta av allt däremellan. För det är trots allt däremellan, mellan de euforiska mötena, som större delen av livet utspelar sig.

Om vi istället för att jaga lyckan bestämmer oss för att möta vardagen och låta denna ta plats i våra hjärtan, så kommer lyckan på besök desto oftare. Det är just i närvaron euforin bor. I närvaron med dig själv, din själ och din kropp, finns kraften, och det är i kraften du upplever belöningen. Det är kraften, flödet och närvaron som gör lyckan möjlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *