En resa

ResanNu ger jag mig ut på en liten resa. Igen. Jag älskar att resa. Inte så mycket för kroppens förflyttning, den resan kan ibland vara en ren plåga, utan för den inre resa som följer med den yttre. Ibland är resans mål själva platsen på kartan, ibland är det aktiviteterna på plats, och ibland är det människorna, mötena. Ibland är jag så lyckligt lottad att resan inkluderar allt detta, denna resa är en sådan.

Jag åker tillsammans med en god vän som jag inte träffar så ofta, Birgitta Höglund. Vi åker till en plats på jorden som jag älskar, Köpenhamn, mitt underbara Köpenhamn. Där får jag dela mina favoritställen med henne, men också upptäcka nya favoriter tillsammans. Gemenskap och upplevelser i behagligt tempo, själars möte. God mat och dryck så att kroppen får sin njutning. Tre dagar kommer vi att få tillsammans, innan det är dags att fara hem igen och fira påsk.

Vår resa har varit planerad sedan länge, och jag sitter här på morgonen, dagen för avfärd, och funderar på resans gåva. Hur många gånger har jag inte redan suttit på tåget, hur många gånger har jag inte redan besökt favoritrestaurangen, gått på gatorna, njutit av vårblommorna i Kongens Have, pekat ut de vackraste husen, druckit ett glas vin och njutit av solen på en uteservering i Nyhavn. Jag har gjort denna resa i tanken hur många gånger som helst, njutit av den i månader. Även om den fysiska resan är tre dagar så har min fantasi gjort resan ända sedan vi bokade den för flera månader sedan. Och sedan kommer vi båda att ha minnena kvar.

Har jag planerat vad vi ska göra? Inte alls. Inte det minsta faktiskt. Både Birgitta och jag tycker nog bäst om att ta dagen som den kommer. Men min fantasi har öppnat alla möjliga dörrar, och fler kommer att visa sig på plats. Vilka vi kliver in genom bestämmer vi där och då. Här och nu njuter jag av ögonblicket. Njuter av stundens förväntan, av den kommande återföreningens glädje och det lustfyllda äventyr som det innebär att vara en upptäckande, livsbejakande människa.

Jag hoppas att dina närmaste dagar kommer att rymma lika mycket glädje som mina, då är vi lyckligt lottade, båda två.

2 reaktion på “En resa

  1. Helene

    Så mysigt för er båda. Det är något magiskt i att resa, att förflytta kroppen. Att ta det lugnt, inte planera sönder upplevelsen är klokt och låta det bli vad det blir och vara öppen. Kram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *