En orange dag

Orange kalejdoskopJag letade efter ett tallriksunderlägg, ett i orange färg. Med dottern vid min sida kammande igenom vi stadens butiker, vi synade dem alla in i minsta vrå. Orangea kläder, orangea gardiner, orangea handdukar, orangea tyger, orangea pennor, block och ljusstakar. Det orangea riktigt lyste emot oss, men inga bordstabletter. När vi nästan givit upp fann vi det jag sökte, i mataffären.  De bara låg där och lyste emot oss. Jakten blev lyckad och vi kunde åka hemåt med väl utfört uppdrag. (Vad jag ska ha det till kommer i ett annat inlägg framöver!)

På vägen hem såg vi flera orangea bilar, en inte helt vanlig färg på vanliga bilar kan tyckas. Och det var då det slog mig, igen. Att vi ser det vi vill se. Det vi bestämmer oss för att se, det finns plötsligt i vårt synfält. För några timmar var världen, vår värld, helt orange. Färgen dök upp precis överallt även om formen på föremålen var fel. Igår, innan jag kom på att det var en orange bordstablett jag sökte, skulle jag ha kunnat gå ed på att jag inte sett så mycket oranget i butikerna på sistone. Och absolut inget stort antal orangea bilar på vägarna. Nu är hela världen orange!

Vårt mentala fokus ger oss den värld vi söker. Det du fäster din blick vid, det du aktivt väljer att se, det blir också din verklighet. Vare sig vi talar om ett underlägg till tallriken eller om huruvida världen är full av goda eller onda människor. Den är vad du väljer att den ska vara. Du ser det du vill se.

Det fina i kråksången är att du med din blick, din energi och din önskan inte enbart ser det du vill, du skapar det också. Det du drömmer om, det du väljer, den energi du sprider, blir också din verklighet. Just nu är min orange. Och vet du vad det riktigt skojiga är? Jo, att också du, nu när du läst detta, kommer att uppleva en mer orange värld! Försök att undvika det om du kan! Försök att INTE lägga märke till allt det orangea omkring dig idag. Lycka till!

Så fungerar vi människor, så skapar vi tillsammans. Skapar allt det vi vill se.

Nu önskar  jag dig en vacker, orange fredag och en trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *