En kreativ helg!

Kreativitet, denna djupt mänskliga egenskap som rymmer så mycket glädje och så mycket kraft. Den gångna helgen tillbringade jag mitt i detta flöde. En vän visade mig en, för mig helt okänd men tydligen urgammal, teknik att ”måla” genom att smälta färgat vax på papper, enkaustik. Jag köpte hem allt som behövdes och skred till verket. Sedan var jag bortom tid och rum, uppslukad av leken, hela lördagen. Och jag menar verkligen HELA lördagen. Från morgon till sen kväll. Det gick liksom inte att sluta! Svårt var det, tokigt blev det, men övning ger som bekant färdighet. Ett av resultaten ser du i bilden.

Men som alltid, resultatet är inte grejen! Jag är så fascinerad av känslan när man är i det där skapande flödet, uppslukad, fokuserad. Efter några timmar skriker kroppen min efter att få slappna av men det går bara inte! Bara lite till, bara den också, bara testa hur…

Jag tänker att denna skaparkraft och lust som kreativiteten för med sig är så mycket mer än bara färg på papper. Kreativitet kanske ofta förknippas med konstnärskap på ett eller annat sätt, men för mig är det så mycket mer. Det är att vara i den stora kraften, upptäckarlusten, problemlösandet, viljan att utvecklas och ta nästa steg. Det är modet att våga skapa, att våga göra ”fel”, att njuta av vägen mer än styras av målet.

Människan är en kreativ varelse. Det är med kreativitetens lust och kraft vi skapar vår verklighet, drömmer om nya världar och vågar ge oss ut i äventyret. Ibland glömmer vi, ibland stryper vi kraften när tryggheten och måstena tillåts äta upp den. Vi frånsäger oss de möjligheter vi har att skapa en ny verklighet, lägger den i andras händer och låter tiden gå. Vi förlorar oss själva, förlorar tron på den förmåga vi alla är födda med.

För mig är kreativitet en absolut livsnödvändighet, om inte min kreativitet får komma odlas och spraka trycks min själ ihop, jag krymper. Att jag skriver, målar och föreläser är bara ett av alla uttryck, det är mitt specifika sätt att dela med mig. Andra utvecklar, löser, uppfinner, förbättrar… Kreativiteten har många utlopp. Men det är inuti mig och dig den stora förändringen sker, det är där lusten, glädjen och modet växer. Det är där rädslor trotsas och nya världar skapas.

Låt din kreativitet komma till uttryck, hur du vill, på vilket sätt du vill. Följ lusten och glädjen, tillåt dig att vara den skapande varelse som du föddes till. Våga förändra ditt inre landskap. Världen är din. Du är världen. Skapa den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *