En kärleksandning

Kärleksandning2I barnets andetag en kärleksförklaring. Andas in kärleken, kärleken från föräldrarna, kärleken till livet. Sömnen rofylld, hämtar själen åter. Så bygger vi livet, tills vuxenlivet tränger sig på.  Ett vuxenliv fyllt av kamp, konkurrens, plikt och påklädda måsten, kärleken på avstånd, kärleken som nummer två. Till och med våra kroppar protesterar, vi kräver allt mer sömn för att finna själens väg tillbaka.

Låt oss skydda barnen, låt oss i dem se vår förebild. Låt dem leka sin fria lek i förvissning om att livet ÄR en kär lek. Att beröva dem friheten, beröva dem leken är att varsamt stöpa ljuset utan veken.

Låt oss även ge till varandra det vi ger våra barn. Låt oss glädjas åt det lilla och ta in det stora. Låt oss fylla vuxenlivet med medvetenhet om vår storhet, vilka vi är, vad vi har att ge. Låt oss likt barnet andas in kärlek, och med vuxenlivets insikter andas ut tacksamhet. Kärlek in, tacksamhet ut. En andning fylld av kärlek. Ett liv fyllt av tacksamhet. En sömn fylld av ro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *