En impulsiv dag

Varning impulsJag känner att jag vill ta upp tråden som inledde den här veckan, tråden om impuls och kontroll.

Jag tänker så här. Tänk om du bara för en dag skulle leva som ett barn igen. Tänk om du bara under ett dygns vakna timmar skulle välja att följa alla dina minsta impulser.

Hur skulle en sådan dag vara? Hur känns det i din kropp när du tänker tanken? Känn efter, sug på orden. En dag, följa alla impulser, inte kontrollera. Blir du glad av tanken? Pirrig? Lite spänd? Nervös? Rädd?

Dina känslor säger en hel del. Dina känslor visar dig din reaktion på tanken att leva en OKONTROLLERAD dag. Hur känns det, ärligt? Kanske nästan lite förbjudet? Oansvarigt?

Vi kanske ska prova? Jag menar, kom igen, det handlar om EN dag i livet! Nog kan du väl försöka släppa kontrollen och följa dina impulser under EN dag!

Välj en dag, vilken som passar dig bäst, men vänta nu inte för länge. Du behöver INTE vara ledig från jobbet, du behöver inte vara ensam utan familj. Hela tanken är att leva en alldeles vanlig dag men ändå alldeles annorlunda. Det finns bara en sak du INTE får göra, du får inte gör något som kan skada dig själv eller någon annan. Men alla andra impulser ska du följa, stora som små. Under en dag. Vad säger du?

Blir livsupplevelsen en annan denna dag i livet? Kan en sådan här dag synliggöra saker och ting för oss? Kan vi lära oss något om oss själva, våra beteenden och mönster? Detta är jag nyfiken på!

Vill du prova tillsammans med mig? EN dag…? Vill du ta reda på om du kan kontrollera impulsen att kontrollera impulsen? 😉

2 reaktion på “En impulsiv dag

 1. Ulrika

  Ååå, detta har jag provat och vill varmt rekommendera! Hjärtat bultade och slog och det blev en dag fylld med livsglädje, livslust och spänning. Inget ältande, mera konstaterande och släpp och gå vidare. Skön känsla. Vill gärna göra fler ggr, med ambition att få in mer impulsivitet i vardagen.

  Svara
  1. Therese

   Så underbart att höra! Det är min erfarenhet också, att närvaron ökar och då också glädjen. Tack för att du delar med dig Ulrika! Hoppas att fler vågar och tar sig tid att prova. ❤

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *