En helg med mig

therese64Vi behöver den alla, tiden för eftertanke. Tid att komma i kapp, samla tankar, känna efter, i enskildhet. Denna helg har varit en sådan helg för mig.

Jag gör så ibland, tar mig några dagar på egen hand, för att göra det som faller mig in. För att landa i mig, göra det som känns angeläget, njuta av att vara med mig. Den här gången föll valet av plats på Malmö-Köpenhamn. Jag älskar att strosa runt i min barndomsstad, känna mig lite nostalgisk men också tacksam över hur mycket vi utvecklats staden och jag, var och en på sin kant. På samma sätt njuter jag av att vandra runt i Köpenhamn, en stad som för mig blivit ännu mer ”hemma” i vuxen ålder. Jag känner husen, beundrar arkitekturen, uppskattar det lugna gemyt som märkligt nog finns i denna storstad.

Självklart gav helgen också utrymme för Musiken, den som betyder så mycket för mig och min livsenergi. Att låta mig fyllas av den, vibrera i kapp med den, musiken som både lyfter och förankrar mig – vad vore mitt liv utan den! Jag är så tacksam över de musiker som utför sitt hantverk, för mig att njuta av.

Den här helgen har jag också tagit mig tid för mitt skrivande. För att samla ihop tankarna, förbereda mig inför den mer koncentrerade period av skrivande som snart ligger framför mig. Jag ser fram emot det av hela mitt hjärta. Jag har också funderat över mitt målande, hur jag ska integrera det i min vardag eftersom det visat sig att jag älskar målandet lika mycket som skrivandet.

Jag har med andra ord haft en helt underbar helg i mitt eget sällskap. Det som varit mest påtagligt för mig de här dagarna i enskildhet är hur rätt allting känns. Det finns inte längre några som helst tvivel om att det är just precis detta jag ska göra, skriva och måla, dela med mig av det som är jag, mitt hjärta och min lust. Exakt hur får tiden utvisa, jag väljer att vara i nuet och göra det som känns rätt precis här och nu. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad över att ha funnit det, funnit mig. Och att tilliten till mig och livet är så fundamental i kropp och själ.

Jag hoppas att du också finner din väg och kanske låter mina tankar, ord och tavlor göra dig sällskap på resan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *