Du vill förändra men…

Låt hjärtat visa vägenDu vill förändra, säger du, men du kommer ingenstans, står kvar och vet inte hur. Jag säger dig, då har du inte bestämt dig.

I ditt inre pågår en kamp, en kamp mellan hjärtats röst och sinnets rädsla. Ditt inre, ditt hjärta, din själ, driver på, vill att du ska fortsätta utvecklas, komma vidare. Din hjärna ser helst att du blir vid din läst, där du är trygg och säker, men uttråkad, stressad eller allmänt less.

Du måste välja vem du lyssnar på.

Lyssnar du på hjärnan så kommer den garanterat att måla upp tusen hinder. Den kommer tala om för dig precis allt som kommer att kunna gå snett, allt du riskerar att förlora, betona vikten av allt bra du har här och nu. Om du envisas med att ändå försöka förmå den att räkna ut hur du ska ta dig vidare så försöker den, men den gör det motvilligt. Motvilligt och alltid inom ramen för det den redan känner. Hjärnan tänker sällan nytt, hjärnan bildar sig uppfattningar utifrån det den redan känner, utifrån erfarenhet. Vill du vidare, mot det som är för hjärnan okänt, protesterar den vilt och gör sitt bästa för att du ska omfamna tryggheten istället för äventyret. Hjärnan, sinnet, vill ditt bästa, men den är inte bra på att tänka utanför sig själv. Den är bra på att visa på hinder och möjliga fallgropar, betona trygghet och säkerhet framför allt.

Om du däremot lyssnar på hjärtat så talar det om äventyr. Det talar om utveckling, dina möjligheter, visar dig din potential. Det hjärtat berättar är din möjliga framtid, om du väljer den. Hjärtat vet att allt löser sig. Hjärtat vet att du är ämnad att gå vidare, att inte fastna. Därför larmar den. Det börjar som en tyst viskning, en viskning som berättar att du är uttråkad eller känner allmänt obehag. Om du inte lyssnar till viskningen ökar den i styrka, människor omkring dig börjar irritera dig, ditt arbete är inte längre roligt. I värsta fall börjar du anklaga jobbet eller människorna för ditt bristande välmående istället för att se att allt är som det ska vara. Att det är dags för dig att gå vidare. Om du fortfarande inte lyssnar ökar vindstyrkan ytterligare, situationen omkring dig förändras och du tvingas förr eller senare vidare, vad hjärnan än säger. En relation spricker, du blir uppsagd från jobbet…vad som nu behövs för att du ska ta steget.

Både hjärta och hjärna är på din sida. Hjärnan värnar och skyddar din kropp. Hjärtat värnar din utveckling och din själsfrid. Låt hjärtat visa vägen och låt hjärnan ta sig an uppgiften när du väl bestämt dig. Men låt inte hjärnan blanda sig i själva beslutet, då blir du stående på ett ben i evighet. Låt hjärtat bestämma ATT du ska förändra något och VAD som ska förändras, ta sedan ett första litet steg i den riktningen. Låt först därefter hjärnan avgöra vilket som får bli nästa steg. När du väl är på väg är hjärtat nöjt och hjärnan återigen din bästa följeslagare.

5 reaktion på “Du vill förändra men…

 1. Camilla

  Vilket fantastiskt inlägg! Ryser i hela kroppen, för det är just precis det jag försöker göra i dagsläget. Lyssna på hjärtat ist för hjärnan. För jag har förstått att den gärna lever inom de gamla ramarna, men där vill jag inte vara. Så tack! Väl mött.

  Svara
 2. Tina

  Läser detta och du har skrivit det till mig eller? 😉 Känns som om jag skrev orden, precis så känner jag. Jag måste våga hoppa, annars går jag under tror jag. Funderar på eget företag, men när jag sätter mig och googlar så blir jag rädd… Rädd för att sätta mig i en skuldfälla, rädd att jag inte ska orka (utbränd i kroppen som inte läkt)… Men jag skulle kunna säga upp mig från jobbet imorrn, det är jag inte rädd för.. Tack för dina ord! <3

  Svara
  1. Therese

   Tack Tina! Jag tänker att du är rädd vad du än gör… Du är rädd för skuld och ork om du tar steget. Du är rädd för att gå sönder (ännu mer än du redan gjort) om du står kvar. Vad har du då mest att vinna på? Att vara kvar i det du vet är dåligt eller ta steget mot en ny möjlighet som skulle kunna bli jättebra? Följ hjärtat. Var modig. ❤

   Svara
 3. Tina

  Mailar gärna funderingar jag har, svara du då eller måste ett möte bokas in? Skulle behöva lite råd och stöttning! Tack på förhand <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *