Du väljer. Du skapar. Var inte rädd.

Du skapar vägenÄr du rädd för det okända? Rädd att släppa taget om det gamla när du inte vet hur din nya väg kommer att se ut? Är du rädd för att inte hitta, gå vilse, hamna galet? Rädd att dina förmågor inte räcker till, inte är stora nog?

Kom då ihåg att du inte bara är en sökare, en spårare satt att hitta rätt väg. Du är skaparen av vägen. Din förmåga att spåra rätt är begränsad, din kraft att skapa din väg är oändlig, felfri, allomfattande. När du följer andras vägar kan du hamna var som helst. När du själv skapar vägen kan du inte gå vilse, du kommer alltid rätt.

Kommer vägen vara rak, utan diken, utan gropar och hinder? Troligtvis inte.  Du skapar alltid den väg du behöver, livets väg, fylld av upplevelser. Den innehåller raksträckor, men också kurvor och backar. För tänk efter nu, visst är det väl egentligen så du vill ha det? Inte vill du åka hela livet på en enda lång raksträcka, en autobahn i högt tempo med allt fokus på farten och körningen, alltmedan landskapet sveper förbi i ett töcken? Visst vill du väl ha lite svängar, kurvor och stopp? När du tänker efter.

Du skapar din väg och din förmåga är enorm. Du skapar medvetet, eller omedvetet. Valet är ditt. Skapar du medvetet så tar du fullt ansvar. Skapar du omedvetet kan du intala dig att det är någon annans ansvar. Oavsett vilket sätt du väljer så är det du som står för konsekvenserna, det är ditt liv.

Du har tagit dig hit där du är nu, inte sant? Så, vart vill du nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *