Du har allt du behöver

Allt du behöverMin dotter fyller tio år idag. Tio år, det är en stor dag för henne. Och för mig. Kommer du ihåg hur det var att vara tio? Hur stor man kände sig, hur man visste att tonårstiden och vuxenlivet faktiskt närmade sig men ändå var man fortfarande själv ett barn. Ett barn med alla drömmar kvar, ett barn med stark vilja, ett barn som visste vad det ville just nu, vad det tyckte om och inte. Ett barn som ännu inte börjat tveka, som inte börjat tvivla. Minns du?

Jag ser på min dotter och ser det barnet, försöker påminna mig de sanningar hon förmedlar. Hennes styrka, hennes okuvliga vilja och hennes omedelbara tro på sin rätt. Hennes mod när hon är rädd men gör ändå. Hennes bekymmerslösa sätt när hon tar sig an en ny dag. Hennes självklara förmåga att vara här och nu i både skratt och gråt, hur hon tar ansvar för hela sitt känsloregister genom att faktiskt leva ut det.

När jag ser på min underbara tioåring ser jag alla hennes styrkor och alla hennes svagheter. Jag ser vad hon har lätt för och vad hon kommer att få jobba på. Jag ser hela henne, gläds åt varje centimeter hon växer i kropp, knopp och själ. Inte för en sekund tvivlar jag på hennes perfektion, hennes förmåga att skapa sig precis det liv hon vill ha, utvecklas på det sätt hon är ämnad för. Hon har allt hon behöver, för hon har ett liv och hon är hon.

Tänk om vi visade oss själva samma omtanke, såg på oss själva med samma generösa, icke-dömande ögon som vi ser på våra barn. Hur skulle våra liv se ut då?

Vi ÄR alla världens barn, vi är alla barn av denna värld. Vi har allt vi behöver för att skapa det vi innerst inne vill.  Vi ska bara få tag i vår äkta vilja, minnas att vi har rätten och förmågan, hitta modet inom oss och skrida till verket. Det spelar ingen roll om du är tio eller femtio, livet är fortfarande ditt att leva och du kan påverka det ända till slutet. Som någon klok människa sagt, en dag ska du dö, alla andra dagar ska du leva. Idag är en dag att leva. Leva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *