Du har all anledning att vara stolt

stoltÄr du stolt över vem du är? Om du ser dig själv i spegeln, tittar dig själv rakt in i ögonen, känner du stolthet? Jag hoppas det. Du har nämligen all anledning att vara det.

För visst är det väl så att du alltid gjort ditt bästa? I varje given stund har du gjort det du trott varit bäst eller det du förmått att göra. I takt med att du mognar, växer, utvecklas så kanske du önskar att du skulle gjort annorlunda ibland. Men hur skulle du ha kunnat det, du var ju inte samma person där och då? Du gjorde ditt bästa. Du gör alltid ditt bästa. Var stolt över det. Var stolt över din utveckling som människa.

Jag kan ärligt säga att jag är stolt över mig själv. Jag är stolt över den jag är, min ständiga utveckling, de rädslor jag utmanar, den glädje jag känner och allt jag försöker dela med mig av efter bästa förmåga. Jag är sann, det är jag stolt över. Jag lever mitt liv så äkta och nära mig själv jag kan, det är jag stolt över. Jag är stolt över den kärlek jag känner till mig själv och världen och vetskapen om att jag är en del av hela skapelsen.

Gör jag tokiga saker ibland? Ja. Blir det fel ibland? Ja. Räcker jag alltid till? Nej. Men jag gör mitt bästa. Jag gör mitt bästa efter bästa förmåga, här och nu, och mer kan jag inte begära av mig själv. Jag ÄR, och jag är stolt över min ambition att vara så mycket jag som jag bara kan. Det är, som jag ser det, faktiskt min enda uppgift, att vara jag och föra in så mycket av mig som möjligt i världen. Jag tar min uppgift på allvar, jag söker mig, jag söker mitt sanna jag, och jag delar med mig av mig. Jag är stolt.

Var det du också. Det finns ju bara du. Bara du kan söka dig och dela med dig av just dig. Göm dig inte, inte för dig själv, inte för andra. Din uppgift är att vara just du. Om du är du så kan jag vara jag. Vi ÄR de vi är, och bidrar till den helhet som är vi. Ingenting kan vara vackrare än just det. Var stolt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *