Du blir aldrig redo

Denna text är riktad till dig som sitter där med dina drömmar, du som önskar ett annat jobb, en annan relation, ett annat liv, men som hela tiden tvekar. Mina ord vänder sig till dig som vill men känner osäkerhet, som tvivlar och väger risker. Jag vänder mig till dig som så gärna vill, men sitter fast och inte vågar. Till dig som tänker ”inte idag, men kanske imorgon”.

Till dig vill jag säga detta, och lyssna noga nu, du kommer aldrig att känna dig redo. Jo, du läste mig rätt. Du blir aldrig redo, inte mer redo än vad du känner dig nu. Ditt beslut att bryta upp, förändra, stänga dörrar och öppna nya, kommer aldrig att kännas mer bekvämt än om du skulle göra det här och nu.

Nu kanske du spontant känner dig nerslagen, uppgiven? Tänker att det då aldrig kommer att gå. Men låt mig då säga dig detta, att du känner rädsla betyder inte att du saknar förmåga. Att du tvivlar, analyserar och känner oro, betyder inte att du inte kan. Tvärtom. Du kan göra allt du önskar, allt du vill. Det du behöver är Mod. Du måste våga verkställa, du måste våga gå emot din rädsla, förstå att den bara är just…rädsla, inte någon faktisk verklighet. Du behöver ta det där första lilla steget i rätt riktning, ut bortom din bekvämlighets- och trygghetszon. För det finns inga genvägar, bara verkställighet.

Du och din hjärna kommer inte att kunna tänka bort riskerna. Ni kommer inte kunna förutse allt, se alla hinder, lösa alla bekymmer. Det enda din hjärna förser dig med just nu är rädsla, rädsla för det obekanta, det som inte går att förutse. Förstå att detta är din hjärnas uppgift! Den är satt för att skydda dig mot alla upptänkliga faror. Och hjärnans definition av fara är i princip allt som för den är nytt och obekant.

Vill du något mer, något annat, är det du som måste visa vem som bestämmer. Du behöver visa genom att göra. Tala om för din hjärna att du vill mer fastän du är rädd, och visa att du faktiskt menar allvar genom att skrida till verket. Först då blir hjärnan din bästa vän, den kommer att fortsätta protestera, men något, och med tiden allt mer, lamt. Din hjärna kommer att sluta motarbeta din lust och istället arbeta i ditt hjärtas tjänst. Bestäm dig och gör sedan bara. Var modig. Ingen som följt sitt hjärta har någonsin ångrat det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *