Du bär ansvaret för din lycka

Äga sin egen lyckaIngen annan människa bär ansvaret för din lycka. Jag säger det igen, ingen annan människa har till uppgift att göra dig lycklig, eller olycklig för den delen. Ingen annan människa har den rätten, den möjligheten eller den makten. Du, bara du, äger din egen lycka.

Använd inte andra människor som ursäkt för att du inte är lycklig. Sluta lägg din lyckoskuld på andra. Andra människor kan berika våra liv, oändligt rika blir vi tillsammans, men lyckan den äger vi själva. Den enda orsaken till att vi inte älskar dem alla är för att vi förväntar oss någonting av dem, förväntar oss att de ska vara eller göra något som faller oss på läppen, som gör oss lyckliga. Befria dem från denna omöjliga uppgift, befria dig själv.

Om du lyfter den bördan från dina medmänniskor, om du befriar dem från uppgiften att göra dig lycklig och istället bestämmer dig för att inte låta någon eller någonting komma mellan dig och lyckan – då är lyckan din. I samma stund som du väljer att vara lycklig oavsett andra människors göranden och låtanden, i samma stund blir du fri. Din kärlek blir fri.

Din lycka bor i dig, inte i någon annan. Ditt hjärta är ditt, din kärlek är din. När du finner den är du helt fri att låta den förenas med andra. Så växer vi, tillsammans, i kärlek.

4 reaktion på “Du bär ansvaret för din lycka

  1. Birgitta Billred

    Kära Therese. Du har så rätt men jag har inte kommit på hur, hur bli av med detta mönster. Det skapar verkligen ett vemod i mig när jag ser mönstret så tydligt. Kram kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *